Cresterea economiei Chinei a continuat sa incetineasca si in primul trimestru al acestui an. Produsul Intern Brut a urcat cu 6,1% pe an, dupa un avans de 6,8% in ultimul trimestru al lui 2008, a anuntat joi Biroul National de Statistica citat de presa internationala.

Agentia China Noua scrie ca aceasta este cea mai slaba crestere economica trimestriala din ultimii 10 ani.

Pentru 2009, guvernul si-a fixat un obiectiv de crestere economica de 8% necesar pentru mentinerea la nivel actual a locurilor de munca in aceasta tara cu 1,3 miliarde de locuitori.

Purtatorul de cuvant al Biroului de Statistica, Li Xiaochao, a subliniat ca mentinerea locurilor de munca este una dintre cele mai importante probleme ale celei de-a treia economii a planetei, care a suferit o scadere a exporturilor si a profitului intreprinderilor.

In urma masurilor luate de guvern in ultimul timp, investitiile in capital fix au crescut in luna martie cu 28,6% in zonele urbane si cu 30% in cele rurale.

Beijingul a decis, la sfarsitul anului trecut, un plan de relansare a economiei in valoare de 460 miliarde euro, care urmareste mai ales investitii masive in infrastructura.