Premierul Emil Boc: Executivul va adopta saptamana viitoare principiile Legii salarizarii unice

de Carla Dinu     HotNews.ro
Joi, 16 aprilie 2009, 8:25 Economie | Finanţe & Bănci


Guvernul va aproba saptamana viitoare principiile salarizarii unice in sistemul bugetar, a anuntat premierul Emil Boc. El a precizat ca nu s-a incheiat inca procesul de consultare a partenerilor sociali si ca discutiile vor continua, "pe un ton accelerat de saptamana viitoare".

Miercuri, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a solicitat in instanta suspendarea acestui proces, dar si reluarea discutiilor de la zero, dupa ce asociatiei i s-a refuzat dreptul constitutional de a participa la procesul de elaborare a legii unice de salarizare, se arata intr-un comunicat al UNJR.

Prin legea unica a salarizarii, sporurile salariale nu mai trebuie sa depaseasca 30% din salariul de baza si se vor acorda doar in anumite conditii. Guvernul s-a angajat sa adopte legea pana la sfarsitul lunii octombrie 2009, potrivit Ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1662 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  anomalii (Joi, 16 aprilie 2009, 9:09)

  ion [anonim]

  Era si timpul pentru a se face dreptate in domeniul salarizarii din sectorul bugetar.Falia dintre salariile persoanelor cu statut special si restul lumii ,face mult rau in reltiile interumane.Ma tot intreb ce au magistratii,politistii,ofiterii,diplomatii de sunt considerati mai cu mot decat minerii, siderurgistii ,constructorii ,profesorii ?In perioada comunista de ce nu au reusit sa si castige acest statut ,nu l meritau ?
  • -1 (1 vot)    
   esti prost (Joi, 16 aprilie 2009, 9:41)

   anomaliu [anonim] i-a raspuns lui ion

   ba ioane esti un comunist prost. magistratii, diplomatii si ofiterii si-au tocit mai multi ani coatele pe bancile scolii pentru a merita banii aia.
  • 0 (0 voturi)    
   pentru anomalii (Joi, 16 aprilie 2009, 22:09)

   dan [anonim] i-a raspuns lui ion

   Iti dau un singur exemplu, suficient cred eu: un militar nu are dreptul la un sindicat care sa-i sustina punctul de vedere. Daca Boc ar vrea sa-l trimita in Afganistan 2 ani trebuie sa se duca, daca Boc vrea sa-i reduca salariul cu 50%, el trebuie sa taca, daca primeste ordin sa stea la serviciu pana la ora 22.00 timp de 2 sapt., trebuie sa stea. Mai vrei alte exemple legate de asa zisul statut special? Prin acesta se plateste oarecum privarea de niste drepturi. Dupa program un constructor se mai poate duce sa zugraveasca la un particular, un siderurgist isi poate deschide un atelier acasa, pe cand un militar nu prea. Ca sa nu mai spun ca pentru armata si politie, datorita riscurilor meseriei si a privarii de unele drepturi civile, peste tot in lume se plateste peste media bugetarilor. Aceasta si deorece sunt institutii cheie pentru buna functionare a unui stat si se cere o anumita calitate a muncii prestate, riscurile pe termen scurt si mediu fiind prea mari atunci cand acestea functioneaza in mod defectuos.
 • 0 (0 voturi)    
  cine-mparte parte-si face (Joi, 16 aprilie 2009, 9:28)

  ovidiu [anonim]

  O sa vedeti ca legea va fi plina de exceptii, functie de pozitiile ocupate de diversi membrii ai guvernului precum si a rudelor lor. :)))
 • 0 (0 voturi)    
  Contra ... anomalii (Joi, 16 aprilie 2009, 9:35)

  Justy [anonim]

  vi se pare ca se poate pune semnul echivalent intre : magistrati, ofiteri, diplomati si...mineri, siderurgisti...eu cred ca nu.daca-i aducem la acelasi nivel inseamna ca ne intoarcem la bolsevism, adica la cazan. in ceea ce priveste constructorii nu cred ca aceasta categorie castiga putin, iar profesorii, raportat la 4 ore de munca si interesul care si-l dau majoritatea, 3 luni de concediu s.a. s-ar putea sa castige cam mult...trebuie doar sa se gaseasca solutii pentru eficientizarea muncii si pentru corectitudinea cu care fiecare dintre noi isi face treaba..., dar asta mai tine si de fiecare...succes!
 • 0 (0 voturi)    
  comunistii sunt la Chisinau Ioane! (Joi, 16 aprilie 2009, 9:50)

  Bogdan [anonim]

  Sunt convins ca pe vremea comunismului salarizarea era corecta Ioane. Dar mai sunt sperante pentru tine, la nord de Prut nu mai sunt discriminari de felul asta iar oamenii muncii sunt cu totii egali!
  Lasand gluma la o parte ai si tu dreptate. Doar ca lucrurile nu sunt asa cum par din afara. La functionarii obisnuiti salariile sunt sub minimul pe economie, in conditiile in care au statut special (de ex. n-ai dreptul la inca un job, n-ai voie sa faci politica etc.).
  Pai pe 6 mil. cine se leaga la cap sa fie functionar public (cu studii superioare, ti-e clar nu??). Ne facem cu totii vanzatori de cartofi in piata?
 • 0 (0 voturi)    
  Oare cand? (Joi, 16 aprilie 2009, 9:51)

  Marcelino [anonim]

  Sunt foarte curios cat vor mai dura dezbaterile pe tema unei salarizari unice in sistemul bugetar, mi-e teama ca cei interesati sa nu apara aceasta lege si care au o influenta mare vor face imposibila promulgarea ei.
  Cum sa piarda ei sporuri care insumate depasesc si 100%?
 • 0 (0 voturi)    
  Reinventam apa calda ? (Joi, 16 aprilie 2009, 9:59)

  samosata [anonim]

  Mai oameni buni, pe net puteti gasi "Acordul asupra principiilor de baza ale legii unitare de salarizare a personalului platit din fonduri publice" semnat inclusiv de PD-L la 11 noiembrie 2008 si care la punctul 8 (fatidicul punct 8) zice: "Proiectul de lege va fi adoptat intr-un termen de maximum sase luni".
  Si acum ne facem ca reinventam apa calda ...
  Si cand ma gandesc ca am votat PD-L cu incredere ... O fi blestem ?
 • 0 (0 voturi)    
  Boc tu fa poc (Joi, 16 aprilie 2009, 10:01)

  Marius [anonim]

  Boc boc tu fac poc, si lase-ne pe noi cu vrajeala si minciuna, ca numai rau faceti Romaniei. Ce dreptate faceti voi? Luati de la cei mici si dati la cei mari. Exemplu: taxa forfetara: 4,3 % din cifra de afaceri la transa minima si 0,03 % la transa maxima. Tu si Pogea mergeti si administrati firma lui Videanu si puneti borduri la Cotroceni, da pe noi sa ne lasati.
 • 0 (0 voturi)    
  Bine Boc ! (Joi, 16 aprilie 2009, 10:14)

  costi [anonim]

  Scoate guzganii care paraziteaza patria din gaurile lor .
 • 0 (0 voturi)    
  I.L.Caragiale -Die Zeit 1906 (Joi, 16 aprilie 2009, 10:19)

  costi [anonim]

  Aricol reluat de Adevarul in 1907.
  Luati aminte .
  Sa notam in treacat ca marea majoritate a arendasilor mari este compusa din straini, - in Moldova, evrei; in Muntenia, greci, bulgari, albaneji si putini romini ardeleni supusi unguri, - in genere, afara de rare exceptiuni onorabile, oameni de joasa extractiune, aspri la cistig, fara sentimente omenoase si lipsiti de orce elementara educatiune. Cruzimea interesului, comuna lumii, se mai inaspreste aici prin lipsa de solidaritate nationala, prin nesocotirea traditiilor si opiniei publice, prin indrasneala ce o dau pe o parte coruptibilitatea administratiei publice, pe de alta protectia or a pavilionului strain, or a cine stie carei puternice Aliante universale, si printr'un manifest dispret brutal fata de taranul incult, umilit si indelung-rabdator. Ce a rezultat din aceasta sistema ? Iata: 1. Scapatarea atitor proprietari mari, cari si-au sporit cheltuielile pe masura cresterilor arenzilor, innecindu-se in risipe de lux din ce in ce mai exagerate pe speranta unei continue progresiuni a veniturilor; 2. Prosperitatea fenomenala a clasei arendasilor mari si, pe linga asta, avintul prodigios al bancilor si institutelor de credit, din cale afara disproportionat cu o tara agricola; si 3. Mizeria taranilor. Trebuia sa fie asa. Din stoarcerea fortelor acestora din urma a resultat si luxul nechibzuit al proprietarilor, si inavutirea nemasurata a arendasilor, si cistigurile enorme ale Bancilor, si bacsisurile administratiei publice si, mai inca, ridicarea mereu crescinda a veniturilor Statului.
 • 0 (0 voturi)    
  Pe cand razgandirea? (Joi, 16 aprilie 2009, 10:49)

  vio [anonim]

  Imi doresc enorm ca Boc sa faca macar asta. I-as ierta multele greseli de pana acum.
  Dar ceva imi spune ca in maxim 1-2 saptamani nu se va mai sufla un cuvant pe aceasta tema iar BOc va spune ca inca se fac consultari , ca se va face...., ca ar fi bine sa......ca PSD nu vrea etc.
 • 0 (0 voturi)    
  statul este angajator sau lider de sindicat? (Joi, 16 aprilie 2009, 11:40)

  salariat la privat [anonim]

  daca se lasa pe seama ministerelor si se platesc in continuare toate sporurile aberante la salariatii de la stat,desi se asteapta la cresteri negative de venituri la buget pe trimestrul I,II 2009,rezulta, in continuare,creste deficitul bugetar,cresc: cursul valutar,preturile,in trim IV o sa vina sa zica ca nu mai au bani si o sa ia iar de la investitii sau fmi.inseamna ca ne meritam soarta si conducatorii neprofesionisti ai statului,care nu se pot impune in fata salariatilor de stat.
  cica:responsabilitate,austeritate,solidaritate...
  intr-un caz similar, angajatorul privat, ar trece imediat la restructurare de salarii(sporuri) si de personal.
  asadar,ne intrebam: statul este angajator sau lider de sindicat?sau mai e un deal dublu: atit sa ne coste anestezia anului acesta electoral?
 • 0 (0 voturi)    
  nu, castelor privilegiate I (Joi, 16 aprilie 2009, 11:44)

  salariatul numai cu sporul de vechime [anonim]

  anumite categorii de personal, fara a tine seama de ce spune Constitutia la "ARTICOLUL 16(1): Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari"[b1], prin loby de tip sindical si de alta natura, si-au construit diferite statuturi (de casta) cu fel de fel de sporuri la salariu- mai multe si mai mari ca ale cosmonautilor ( au incercat, degeaba sa le dezvaluie, posturile tv").
  ei nu inteleg ca, dupa ce cu alte privilegii au falimentat, in anii '90, banci romanesti cu acoperire internationala, daca se continua cu asemenea emormitati, acum aceleasi categorii, sunt pe cale sa prabuseaca bugetul tarii!
  nu le pasa! au case, case de vacanta, conturi, si pe aici si prin strainatate. pot pleca acolo. ce conteaza ce se intimpla cu restul cetatenilor.
  in prezent, temporizeaza din nou, pe seama unei viitoare legi a salarizarii unice in domeniul bugetar, deoarece stiu ca nu e elaborata inca si va dura, tot din cauza lor si a unei asazise imposibile ierarhizari ilegal revendicata de catre aceste "caste"- care mai de care se crede ca e mai important!
  o prima concluzie: legile actuale de salarizare si pensionare ale acestor "caste"(paralele de. ex cu legea generala de pensionare), contrazic prevederile art.16(1) din constitutie, generind privelgii pt. aceste categorii de personal, ceeace este neconstitutional.
  Solutia: adaptati pentru bugetari legea salarizarii dinainte de '89. acolo gasiti si ierarhizarea dupa productia directa de bunuri materiale, nu dupa prod. indirecta sau birocratie (care se numea TESA)!
  Apoi, adoptati, celor din "castele" nesatule, legea generala a pensionarii pe puncte, asa cum a fost elaborata ea initial, cu limitarea la max 5 puncte.
  legile acestea nu au fost inventii de-ale noastre- ele au inspiratie europeana.
 • 0 (0 voturi)    
  nu,catelor privilegiate II (Joi, 16 aprilie 2009, 11:45)

  salariatul numai cu sporul de vechime [anonim]

  In aceeasi idee de clarificare, trebuie interzis, la stat, conf. celor aratate in ordonanta fara aviz ccr, cumulul pensie-salar, actiune care se poate face rapid.
  stopati, pina nu e prea tirziu, lacomia "castelor" de mai sus, sustinuta de aparitia, unor media "profeti mincinosi"... ceeace ne poate arata si stadiul actual atins al societaii noastre fata de capitolele bibliei....
  [b1]Constitutia Romaniei ****://***.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339
 • 0 (0 voturi)    
  Din cauza ca: (Joi, 16 aprilie 2009, 11:47)

  adriano [anonim]

  unora dintre cei mentionati li se intezic drepturi prevazute in lege! (dreptul de a se asocia liber, de a face parte din partide politice sau a face politica, dreptul la dubla cetatenie, dreptul de a fi asociat, dreptul la greva ... si lista poate continua).
  Poate asa se mai compenseaza cate ceva, ce ziceti?

  Inainte de a "da cu parul" cititi va rog si legile de functionare ale celor pe care ii incriminati.
 • 0 (0 voturi)    
  coruptie cu acte in regula la magistrati (Joi, 16 aprilie 2009, 11:49)

  un observator [anonim]

  de la magistrati, 50% ,a inceput sa bintuie virusul in tot sistemul de salarizare de stat: profesori,sa. unul din sporuri e de 50%,de fapt 75%.desi a fost
  cuprins,anterior in salar il revendica din nou (deci
  aplicat de 2 ori devine 1,5x0,5x100= 75%!!!!!)si si-au dat hotarire judecatoreasca favorabila,lor insiisi,in acest sens.fals si uz de fals/ministerul
  justitiei!!!!.astfel,numai din fraude pe diferente de
  salariu le iese sute de milioane de euro,modificind bugetul tarii-unde e separarea puterilor din stat?autoritatea judecatoreasca face bugetul (in pierdere, desigur) al guvernului..pe ei cine-i duce la arest,ca pt fapte inchipuite ei au arestat oameni de afaceri care au adus milioane de euro in tara,promovind prin sport imaginea tarii si care dau de lucru la mii de oameni?sa infiintam un super dna si pt.magistrati tot asa mai departe.se vede clar unde este coruptia cu acte
  in regula : la justitie.!
 • 0 (0 voturi)    
  legea pensiilo (Joi, 16 aprilie 2009, 13:38)

  observator [anonim]

  Slava Domnului ca prin aceasta legr societatea nu va mai fi impartita in casta "brahmanilo" si casta "paria".
  Domnule Boc nu va e teama ca veti scadea in sondajele mogulilor.
  Felicitari pentru aceasta masura de normalitate.
 • 0 (0 voturi)    
  salarii (Joi, 16 aprilie 2009, 13:50)

  marin [anonim]

  Ioane, du-te in Republica Moldova, la bolsevici, ca poate acolo esti mai potrivit.E clar ca nu faci parte din cei cu salariul mai mare, nu? Daca l-ai avea ai mai spune ceva? Ma indoiesc. De ce magistratii , politistii si ofiterii au salar mai mare decit constructorii, minerii si altii? Pentru ca sunt meserii care se deosebesc de altele, obisnuite, unde responsabilitatea poate fi foarte mare, ai de a face cu mizeria umana zi de zi sau te duci la razboi si mori, de aia.
 • 0 (0 voturi)    
  productie vs birocratie I (Joi, 16 aprilie 2009, 18:00)

  un cetatean roman [anonim]

  Pentru a stabili asa zisa importanta sociala a fiecarei grupe de salarizare: productie sau birocratie, exista posibilitatea adaptarii legii salarizarii dinainte de "89, precum si a legii 154/98 ****://www.eed.usv.ro/~unisind/Legi_si_decrete/Lege154_98.htm.Totodata, legea actuala a pensiilor pe puncte trebuie generalizata la toti salariatii(cum s-a elaborat initial cu limitare lan 5 puncte). Aceste legi trebuie elaborate fara privilegii mai mari ca ale cosmonautilor, caci ne vor duce bugetul la "sapa de lemn"!
  asadar, anumite categorii de personal, fara a tine seama de ce spune Constitutia la “ARTICOLUL 16(1): Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari”, prin loby de tip sindical si de alta natura, si-au construit diferite statuturi (de casta) cu fel de fel de sporuri- mai multe si mai mari ca ale cosmonautilor.
  Pentru a stabili ce e mai important: productia sau birocratia, oul sau gaina,etc. ?
  Un posibil model, ar putea fi, echilibrul recesiv energie activa-energie reactiva din sistemul electroenergetic.Echilibrul recesiv, avem intre 2 factori(aparent contradictorii) din care unul domina(sta inainte) ,iar al doilea este dominat(recesiv-desi mai slab are semnificatie mai inalta).In timp, sunt anumite perioade cind cei 2 factori basculeaza:cel dominant devine recesiv si invers.[B]Mircea Florian-Recesivitatea ca structura a lumii,Ed.Eminescu,Buc, 1983.
  Aici,putem neglija acuzatia de reductionism , deoarece orice model se apropie doar asimptotic de realitate.In cazul de fata,simpla utilizare a unui model analogic adecvat conduce la cresterea informatiei( a ordinii) si scaderea entropiei...Ceeace si dorim.
  Energia reactiva(birocratia) ajuta la producerea energiei active-valutare (productia), care doar ea se factureaza.
 • 0 (0 voturi)    
  productie vs birocratie II (Joi, 16 aprilie 2009, 18:01)

  un cetatean roman [anonim]

  Orice crestere necontrolata a energiei reactive(birocratia) conduce la "incarcarea" suplimentara a retelelor cu "supratensiuni" si posibile "conturnari"... ex real de crestere locala a energiei reactive : avaria
  ****://www.glasulmaramuresului.ro/main.php?show=40&lang=ro&name=#Catastrofa_Electrica_scurtcircuiteaza_baimarenii, cind la citeva blocuri, ca efect, a aparut o supratensiune care a ars toate aparatele casnice..
  In prezent, asistam la o crestere nemaintilnita a birocratiei( a muncii asa zis intelectuale) -vezi birocratia administrativa de la toate nivelele, inclusiv financiare, cu rezultatele negative care se vad, de ex., in cazul financiar-criza actuala.
  Ori, prioritara este productia de bunuri materiale, care aduce aport “valutar”, este energia activa. Acesta poate fi si unul din criteriile de salarizare, astfel ca de cele mai bune salarii sa beneficieze salariatii care creaza si produc masini (constructia de masini-machines makers,sa), nu cei care le exploateaza sau cei care ajuta la productie(care sunt indirect productivi).Pt.noi, sub acesta prioritate, s-au realizat, inainte de "89, toate obiectivele industriale si de constructii de care beneficem si azi.
  Daca reducem putin amploarea cercetarii unor evenimente recente, neproductive, imature la nivel istoric si o crestem pe cea a istoriei tehnologice recente reale a tarii noastre vom gasi raspunsuri la cum s-au realizat inainte "89, cu aceelasi tip de oameni miracole pt.ziua de azi : autostrazi, baraje, lacuri de acumulare, metrou, transfagarasan, porturi si aeroporturi, poduri peste dunare, canal dunare-marea neagra, ecluze, docuri uscate, hidro, termo centrale, fabrici, echipamente si masini, combinate chimice, siderurgice, mine de suprafata, constructii de locuinte, sistematizari de orase,agricultura, canale irigatii, sere, etc.
 • 0 (0 voturi)    
  productie vs birocratie III (Joi, 16 aprilie 2009, 18:03)

  un cetatean roman [anonim]

  Toate cele de mai sus s-au facut cu o lege de salarizare cu grile echilibrate si cu multa munca organizata, care a produs productie, nu numai divertisment, publicitate, sinecuri, cabotinaj, ca in prezent.
  Si atunci pe linga productie erau si: birocratie, administratii centrale si locale, invatamint, artisti, actori, pensionari, elevi, studenti, etc. care primeau salarii, burse, sa., dar birocratia era de 3 ori mai mica, la o productie industriala si agricola de cca. 5ori mai mare fata de cea de azi.
  dupa 20 de ani ("Vingt ans après"), trebuie data putin foaia inapoi, sa cautam, sa vedem ce inseamna: IPCM, IPTANA,IPCF, IPROMET, IPROLAM, ICPET, ISPH, IPCF, CCSITEH, CCSITMRTU, PROIECT, IPROTIM, TCInd, ICH, Energoconstructia, Energomontaj,Eectromontaj, CCCF, ICIM, etc + fabricile, IAS-urile, etc. care produceau atunci... si cum aceasta cultura tehnologica romaneasca, adaptata, ne poate ajuta pentru ce avem de facut acum , pt. ca de 20 ani, in regie proprie romaneasca, nu s-a mai construit nici o lucrare de anvengura, altfel, nu peste mult timp, o sa apara la noi, o noua disciplina- arheologia tehnologica romana!
 • 0 (0 voturi)    
  Legea unica (Duminică, 19 aprilie 2009, 10:32)

  popescu [anonim]

  Cum sa faci o lege unica de salarizare a bugetarilor, domnule Boc? Spre exemplu, medicii sa aiba acelasi salariu cu bugetarii care nu au voie, conform legii sa desfasoare alte activitati remunerate. Legea politiei interzice orice privatizare sau alt venit. Iar medicii fug de la spital, unde au salariul de bugetar si merg la cabinetul particular unde iau sute de milioane lunar. Profesorii stau trei luni in vacanta, iar pe zi nu lucreaza efectiv mai mult de 4 ore. In timpul sarbatorilor legale, si medicii si profesorii sunt liberi. Numai cei de garda lucreaza platiti dublu. Cum sa faci acelasi salariu cu al politistilor care stau la munca tocmai atunci cand ceilalti se distreaza. Cand este chemnat profesorul la munca la ora 2 noaptea? Sau duminica, sau in ziua de pasi, de craciun, de Anul nou? Nu este drept! Eu sunt politist, dar va spun un lucru: Daca societatea ne va arunca in aceeasi barca cu acesti medici imbuibati, care au voie sa primeasca si mita pe fata, cu acceptul lui Boc, atunci si noi politistii va vom apara din PIX, cum se spune. Adica numai pe hartie. Si nu ne vom mai da mare silinta pentru siguranta acestei societati care ne pune pe acelasi plan cu bugetarii care au voie sa faca si altceva pentru a castiga un ban.
 • 0 (0 voturi)    
  ?! (Vineri, 22 mai 2009, 21:01)

  Fulger [anonim]

  chiar credeti k ptr armata...jandarmerie si pompieri e atat de usor??? va inselati...poate ar trebui sa va angajati si sa vedetzi...si ptr profesori...sa ai copii mai mari decat cei pe kre ii ai in clasa..si un copilas de 6-7 ani sa te injure ptr ca nu poti sa dai in el sau doar ptr k asta e educatia primita..nu nu este chiar atat de usor pe cat pare....uniii chiar merita...era la tv cazul din baneasa i reporterii se intrebau dc oare I.S.U. nu are un dispozitiv de detectare a vietii care ar fi bun si in cazul unui cutremur...de unde sa aiba dak mereu mai ales de la aceste ministere sant taiate mereu fonduri ???
 • 0 (0 voturi)    
  ?! (Vineri, 22 mai 2009, 21:15)

  fulger [anonim]

  chiar credeti k ptr armata pompieri si jandarmi este chiar atat de usor sa iti faci meseria??? sa stai in frig si la temperaturi de 40 de grade??? va inselati....poate ar trebui sa va angajati in unul dintre aceste ministere si veti vedea.....cazul recent din baneasa toti reporterii se intrebau dc oare I.S.U. nu are un dispozitiv de detectare a vietii ptr k ar fi bun si in cazul unui cutremur mai puternic....de unde sa aiba daca mereu de la aceste ministere se iau mereu fondurile??? si acum sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem sa avem nevoie de armata cu toate taierile astea de fonduri....cat despre profesori...nu cred k v-ar placea sa fi o invatatoare sa ai 40-50 de ani si ai ai niste copii de 6-7 ani care te injura si te fac in tot felul doar ptr k asta e educatia primita de la parinti lor sau stiu k nu pot primi makr o palma de la educatoare...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by