Romania a avut, in ianuarie, un deficit comercial de 600 milioane de euro, in scadere cu 57% fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene. Romania ocupa astfel a opta pozitie in randul statelor UE in functie de nivelul deficitului comercial.

Cel mai mare deficit comercial a fost inregistrat in Marea Britanie (8,9 miliarde de euro), urmata de Franta (5,6 miliarde de euro), Spania (4,1 miliarde de euro), Italia (3,6 miliarde de euro), Grecia (2,3 miliarde de euro), Portugalia (1,3 miliarde de euro) si Polonia (1 miliard de euro).

De cealalta parte, in Germania s-a observat un excedent comercial de 7,2 miliarde de euro, urmata de Olanda (3,0 miliarde de euro) si Irlanda (2,9 miliarde de euro).

Deficitul comercial al Uniunii Europene cu statele din afara blocului comunitar a coborat la 10,6 miliarde de euro in luna februarie, cu 20,3% mai mic decat in perioada similara a anului trecut, potrivit primelor estimari ale Eurostat. In zona euro, deficitul comercial s-a adancit la 2,0 miliarde de euro, de la 1,7 miliarde de euro in februarie 2008.