Guvernul american ia in considerare inlaturarea din functie a directorului executiv al Citigroup, Vikram Pandit , informeaza New York Post. Potrivit informatiilor, oficialii federali vor sa demonstreze astfel ca guvernul are o atitudine "mai transanta" legata de banci, iar inlaturarea lui Pandit este luata in calcul.

Citigroup, care a primit 50 de miliarde de dolari in ajutoare guvernamentale prin Troubled Asset Relief Program (TARP), se confrunta inca cu probleme.

Dupa 18 luni dezastruoase, Citi a anuntat saptamana trecuta rezultate mai bune decat cele prognozate, inclusiv un castig de 1.6 miliarde de dolari pentru primul trimestru din acest an. Anul trecut, in aceeasi perioada, grupul inregistrase o pierdere de 5.11 miliarde de dolari.

Intr-o intalnire desfasurata marti, peste 1.000 de actionari s-au arata nemultumiti de riscurile luate de banca in ultimii ani. Printre cei vizati de critici s-au numarat Vikram Pandit, dar si presedintele grupului, Richard Parsons.

Inlaturarea lui Pandit nu ar fi prima de acest fel. In martie, Casa Alba i-a cerut directorului executiv al companiei General Motors, Rick Wagoner, sa renunte la functie, dupa ce planul de supravietuire prezentat de producatorul auto a fost considerat "neviabil".