Autoritatile de reglementare din Statele Unite au transmis conducerii Bank of America si Citigroup ca trebuie sa isi majoreze capitalul, ca urmare a rezultatelor celor mai recente teste de stress, potrivit Reuters care citeaza Wall Street Journal. Conform unor surse apropiate situatiei, suma pe care trebuie sa o stranga Bank of America se ridica la cateva miliarde de dolari.

Reprezentantii Bank of America nu au fost disponibili pentru comentarii, in vreme ce purtatorul de cuvant al Citigroup din Hong Kong nu a dorit sa comenteze aceste informatii. De asemenea, purtatoarea de cuvant a Federal Reserve nu a dorit sa dea declaratii referitoare la acest subiect.

Este posibil ca Citigroup si Bank of America sa nu fie singurele banci pe care Federal Reserve le va obliga sa isi majoreje capitalul, mai arata Wall Street Journal.

Federal Reserve a anuntat saptamana trecuta ca prin testele la care au fost supuse marile banci s-a dorit sa se vada daca acestea au suficient capital pentru a continua creditarea.