Cand am vazut in politica de creditare a unei banci de top din Romania ca targetul se muta pe companiile din domeniul lactatelor, m-am gandit ca o fi o nisa pe care vrea sa intre respectiva banca. Apoi, am vazut si la o alta banca, tot de top (discut aici de top 10) acelasi lucru. Citez: ”Industrii devenite tinta: Productie Lapte si produse derivate”. M-am intrebat: ce stiu ei si nu stim noi?

Vor incepe romanii sa bea lapte tot mai mult? Vom manca branza in nestire, astfel ca sectorul va performa si va devenit foarte rentabil? Sa ne cumparam o vaca pentru ca, facand parte prin urmare din industria laptelui, sa obtinem mai usor un credit? Care sa fie secretul?

De cealalta parte, anumite industrii au fost scoase de pe lista creditarii, indiferent de indicatorii afisati. Ma refer in primul rand la cei care se ocupa de lohn, dar in mod ciudat, una dintre banci a trecut pe lista neagra si o anumita benzinarie. Sa fie razbunare? Cade pretul petrolului?

Una peste alta, m-am interesat de preturile la vaci, ca mi-as face un descoperit de cont. Ca sa intru pe segmentul producatorilor de lapte la brat cu un exemplar din rasa Holstein de 6 ani (care da 20 de litri de lapte pe zi) ma costa 7000 de lei. Oare obtin un descoperit mai bun daca iau o Baltata Romaneasca?

Comenteaza pe Dan Popa's Weblog.