Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau la finele lunii aprilie la nivelul de 24,88 miliarde de euro, in scadere cu 235 milioane de euro fata de sfarsitul lunii martie. Potrivit datelor bancii centrale, scaderea s-a datorat unor intrari de 3,547 miliarde de euro, in vreme ce iesirile au totalizat 3,782 miliarde de euro.

Intrarile au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale, operatiuni pe piata interbancara. In acelasi timp, iesirile au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, operatiuni pe piata interbancara.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2.227 milioane euro.

Rezervele internationale ale Romaniei, valute plus aur, au ajuns la finele lunii aprilie la 27,11 miliarde de euro, fata de 27,42 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie.

Platile scadente in luna mai in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 146 milioane de euro.