Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea mentine rata dobanzii de politica monetara la 10,00% in sedinta Consiliului de Administratie al BNR ce va avea loc miercuri, potrivit estimarilor majoritatii membrilor Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR). Totodata, analistii estimeaza ca rata rezervelor minime obligatorii nu va fi modificata.

Mentinerea la 10,00% a dobanzii de politica monetara a fost estimata de catre 50% dintre participantii la sondaj, reducerea la 9,75% a fost prevazuta de catre 39%, iar 11% au estimat reducerea la 9,50%.

Toti participantii la sondaj au estimat mentinerea nemodificata a ratelor rezervelor minime obligatorii, la 18% pentru lei si 40% pentru valuta.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 40 de analisti si manageri ce activeaza in sectorul bancar, al fondurilor de pensii si al societatilor de administrare a investitiilor, precum si al societatilor de asigurari si piata de capital.