Institutiile financiare europene vor avea din 2011 noi reguli privind cerintele de capital si expunerile interbancare

de A.B.     HotNews.ro
Miercuri, 6 mai 2009, 18:00 Economie | Finanţe & Bănci

Parlamentul European a votat miercuri noua legislatie prin care institutiile financiare europene vor avea din 2011 noi reguli privind cerintele de capital si expunerile interbancare, informeaza un comunicat al institutiei. Votul PE este vazut ca un prim pas in restabilirea increderii pe pietele financiare.

Legislatia prevede o supraveghere mai eficienta si efectiva si masuri privind managementul de criza, precum si revizuirea regulilor prezente in directivele anterioare cu privire la expunerile interbancare si securitizarea.

Expunerile interbancare - legislatia prevede limitarea expunerilor interbancare ale unei banci la 25% din fondurile proprii. Depasirea acestui prag este posibila, dar ea nu trebuie sa aiba o valoare mai mare de 150 de milioane de euro.

Securitizarea - propunerea legislativa a cautat ca initiatorii si sponsorii transferurilor de risc de credit sa retina o parte din riscurile subscrise. Procentul retinut din valoarea totala a produsului securitizat vandut trebuie sa fie de 5% din totalul valorii investitiei. Pana la sfarsitul anului Comisia trebuie sa faca o evaluare pentru a vedea daca este necesara cresterea acestui procent.

Colegii de supraveghere - pentru a consolida eficienta si eficacitatea supravegherii grupurilor bancare transfrontaliere, legislatia prevede infiintarea unor colegii de supraveghere. Ele vor facilita sarcinile autoritatii responsabile cu supravegherea consolidata si a autoritatilor responsabile de supraveghere din statul gazda.

Guvernele nationale ar trebui sa transpuna legislatia europeana pana la 31 octombrie 2010, iar noile prevederi ar trebui aplicate incepand cu 2011.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

145 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică