Societe Generale, a treia banca franceza, aflata in centrul mai multor scandaluri in cursul ultimului an de zile, care au costat-o miliarde de euro, a anuntat joi o pierdere neta de 278 milioane de euro aferenta primului trimestru din 2009, relateaza AFP.

Analistii se asteptau la un profit de 381 de milioane de euro, dar rezultatul financiar a fost puternic afectat de deprecieri masive si de cresterea peste asteptari a costului de risc.

Contrar evolutiei majoritatii bancilor occidentale, Societe Generale a inregistrat insa un profit de 87 milioane de euro in ultimul trimestru al anului 2008.

Cu o zi inainte, BNP Paribas a anuntat un profit de 1,5 miliarde euro aferent primului trimestru al anului.

Asa cum era de asteptat, consiliul de administratie al Societe Generale a aprobat folosirea celei de-a doua transe a planului guvernamental de sustinere a bancilor, urmand sa obtina un imprumut de 1,7 miliarde euro.

Societe Generale, a treia banca a Frantei din punct de vedere al capitalizarii, s-a aflat in centrul mai multor scandaluri si polemici de la inceputul lui 2008, care au debutat cu pierderea a 4,9 miliarde euro in urma actiunilor traderului Jerome Kerviel.

Presedintele bancii, Daniel Bouton, in varsta de 59 de ani, care a condus banca timp de 11 ani, a fost inlocuit miercuri de numarul doi al institutiei, Frederic Oudea, in varsta de 45 de ani.