Grupul financiar belgiano-francez Dexia, lider mondial in finantarea sectorului public, a revenit pe profit in primul trimestru din 2009, inregistrand rezultate mai bune decat estimarile, scrie Reuters.

Astfel, institutia, salvata de la faliment in toamna trecuta, a anuntat ca a inregistrat un profit net de 201 milioane de euro, in timp ce analistii estimasera un rezultat de 86 milioane.

Anul trecut Dexia a avut pierderi totale de 3,3 miliarde de euro. Actiunile bancii au inchis in crestere cu 1,78% mercuri pe bursa, ajungand la 4,29 euro actiunea, pe o piata unde toate titlurile bancare europene au incheiat pe rosu.

Afectata de criza financiara, banca a primit in septembrie 2008 o infuzie de capital de 6,4 miliarde eruo din partea Belgiei, Frantei, Luxemburgului si a unui numar de actionari-cheie.

Inca de atunci grupul bancar a anuntat un plan de reducere cu 600 milioane de euro a cheltuielilor in urmatorii trei ani. 900 de angajati vor fi concediati.

In Romania, Dexia nu are structura de banca, ci o reprezentanta cu sapte angajati, care face cercetari de piata in vederea gasirii de potentiali clienti si a intermediat finantari externe de la Dexia Kommunalkredit Bank AG.