Numarul clientilor Raiffeisen in Romania a scazut pana la doua milioane clienti in primul trimestru din acest an, fata de 2,2 milioane clienti in trimestrul similar al anului trecut, iar profitul net a scazut cu 55,2% pana la 17 milioane euro, potrivit informatiilor financiare ale grupului Raiffeisen International. In perioada mentionata, profitul net al Raiffeisen International a scazut cu 78%, pana la 56 milioane euro.

Valoarea activelor Raiffeisen Bank in Romania a ajuns la peste 6,75 miliarde euro in primul trimestru din acest an, in crestere cu 23,4% fata de perioada similara din 2008 si cu 3,4% mai mult decat in ultimul trimestru al anului trecut.

Institutia financiara a inregistrat insa in perioada mentionata un profit net de 17 milioane euro, in scadere cu 55,2% fata de acelasi trimestru din 2008, cand banca obtinuse un profit de 38 milioane euro. Banca a inregistrat, de asemenea, si o scadere a numarului de clienti, de la 2,2 milioane clienti in primul trimestru din 2008 la doua milioane in trimestrul similar din acest an.

Grupul Raiffeisen International a inregistrat un profit net de 56 milioane euro in primul trimestru din acest an, in scadere cu 78% fata de perioada similara din 2008.