Eurostat: Recesiunea din Europa, mult mai grava decat cea din SUA
Produsul intern brut (PIB) al statelor din zona euro a scazut cu 2,5% in primul trimestru, o scadere fara precedent si peste asteptarile analistilor, potrivit datelor publicate vineri de biroul de statistica al Uniunii Europene (UE), Eurostat.
Aceasta scadere marcheaza al patrulea trimestru consecutiv in care econimia zonei euro s-a comprimat, dupa ce PIB-ul scazuse cu 0,2% atat in al doilea cat si in al treilea trimestru din 2008 si cu 1,6% in ultimele trei luni ale anului trecut.
Recesiunea care a cuprins statele europene este mai severa decat cea din Statele Unite, care a dus la cea mai puternica comprimare a economiei din 1945. PIB-ul Statelor Unite a scazut cu 1,6% in primul trimestru, fata de trimestrul precedent.
Seful ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, a spus ca se asteapta la "o criza sociala in Europa", indemnand companiile sa evite concedierile in masa.
Semnele miscarilor sociale in Europa au inceput deja sa apara, mii de persoane protestand joi la Madrid. Alte mii au iesit vineri in strada la Bruxelles, in cadrul unei micari europene mai ample, care va continua sambata cu proteste la Berlin si Praga.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Sau altfel: Boala lunga moarte sigura.
acum nu stiu daca dupa atata timp mai este valabil individualismul si voluntarismul pionierilor.
dar cred ca asa unt vechii americani,
Acuma insa dupa 8 ani totul este excelent.
Aceste tari, SUA, Canada iti ofera posibilitatea sa faci ceea ce crezi tu de cuviinta, nu-ti baga nimeni in sac dar sunt o gramada de frustrati care asteapta si acuma sa le dea "statul".
Si care cand vad ca nu primesc nimic se intorc in Romania si injura tarile care i-au gazduit...
In rest toate cele bune la toata lumea.
Cit stai acolo, platesti chiria, platesti taxele, utilitatile, nu-ti da nimeni nimic pe degeaba, cauti de munca, dar cind economia nu-ti ofera posibilitatea de angajare, nu inseamna ca "le da statul"...
Apropo, acum CHIAR e criza, si e generata de prietenii tai americani. Asa ca las-o mai moale cu frustratii, ca nu e vorba de frustrare aici...
Chiar este asa de greu de calculat diferenta? America o duce mult mai rau... (nu ca ma incanta cu ceva).