Neuroeconomia: criza financiara explicata cu ajutorul emotiilor, nu numai a ratiunii
Apoi a aparut in Franta in anul 2005, la trei ani dupa ce economistul Vernon Smith si psihologul Daniel Kahneman au castigat premiul Nobel pentru economie.
Potrivit noilor teorii ale neuroeconomiei, in luarea unei decizii cat se poate de rationale, emotiile joaca un rol preponderent, spune profesorul Olivier Oullier de la Universitatea Aix-Marseille citat de Le Figaro.
Pentru a-si argumenta afirmatiile, cercetatorii au aplicat urmatorul joc: au oferit unei persoane o anumita suma de bani cu conditia sa o imparta cu o a doua persoana care ar trebui sa o foloseasca potrivit conditiilor impuse de primul.
Daca cel de-al doilea jucator refuza conditiile, ambii pierd suma propusa. Experienta a aratat ca daca nu obtine cel putin 30% din suma initiala, al doilea jucator prefera sa piarda, sa refuze jocul, pedepsindu-l astfel si pe primul candidat.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?