Masurile luate de Banca Centrala Europeana (BCE) sunt suficiente pentru a ajuta economia si nu ar trebui luate in considerare masuri suplimentare decat in cazul in care situatia se inrautateste, a declarat Axel Weber, membru al Consiliului BCE, citat de Bloomberg.

"Daca situatia nu se inrautateste semnificativ, pachetul de masuri adoptat este suficient, in opinia mea. Doar in cazul in care sistemul bancar va deveni disfunctional va trebui sa ne revizuim strategia", a declarat Axel Weber, intr-un interviu pentru Financial Times Germania.

Totodata, Weber a spus ca BCE nu crede ca exista riscul unei crize a creditului pe scara larga sau a deflatiei in cele 16 tari ale zonei euro si a estimat ca rata inflatiei va depasi 1% pana la finalul acestui an.

Oficialul BCE a avertizat asupra semnalelor "exagerate" cu privire la stabilizarea economiei. "Criza va afecta populatia prin pierderea slujbelor. Este riscant sa spui ca sfarsitul crizei este aproape. Oamenii vor fi dezamagiti si aceasta va avea un impact enorm asupra increderii", a declarat Weber.