BCR Asigurari de Viata a afisat pentru primele trei luni prime brute subscrise de 35,16 milioane lei (8,24 milioane euro), in crestere cu mai mult de 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a cresterii afacerilor pe toate segmentele, a anuntat luni compania, potrivit NewsIn.

Compania a precizat ca a ajuns sa detina 9,15% din piata romaneasca a asigurarilor de viata.

"Rezultatele obtinute in primele trei luni ale acestui an ne creeaza premisele consolidarii pozitiei castigate anterior. De asemenea, parteneriatul excelent cu Banca Comerciala Romana are o contributie insemnata la succesul nostru", a declarat presedintele directoratului BCR Asigurari de Viata, Florina Vizinteanu.

BCR Asigurari de Viata a fost preluata, impreuna cu BCR Asigurari, de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) de la fostul actionar majoritar, BCR, in urma unei tranzactii cu Erste Bank. In Romania, Viena Insurance Group detine in prezent companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom.

Conform datelor CSA, piata asigurarilor din Romania a crescut cu doar 1,46% in primul trimestru din acest an, fata de perioada similara din 2008, valoarea primelor brute subscrise (atat din asigurari generale cat si de viata) depasind 2,4 miliarde lei, in conditiile in care primele aferente asigurarilor de viata au consemnat o scadere cu 5,91%.