Bank of America vrea sa ramburseze cele 45 miliarde de dolari primite din partea autoritatilor americane in cadrul programului de sustinere a sectorului bancar pana la sfarsitul anului, potrivit cotidianului Financial Times citat de AFP. Ken Lewis, directorul executiv al grupului bancar, a refuzat sa comenteze informatiile, insa a declarat ca "toti investitorii nostrii doresc sa rambursam acesti bani cat mai repede posibil".

Citand persoane apropiate situatiei, Financial Times scrie ca Bank of America intentioneaza sa stranga peste 35 miliarde de dolari pana la finele lunii septembrie.

Conform testelor de stres realizate de autoritatile de reglementare, cea mai mare banca americana trebuie sa isi majoreze capitalul cu 33,9 miliarde de dolari pentru a face fata unor eventuale deteriorari a situatiei economice.

Astfel, Bank of America a anuntat miercuri ca a strans 13,5 miliarde de dolari prin vanzarea de actiuni. Totodata, grupul bancar a strans alte 7,3 miliarde de dolari in urma vanzarii actiunilor pe care le detinea la China Construction Bank, una dintre cele mai mari banci din China.