Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a declarat vineri ca spera, "din prostie", ca nu vor exista, in 2009, an electoral, excese fiscale si salariale, asa cum s-a intamplat anul trecut, cand, de asemenea, au avut loc alegeri, relateaza Mediafax.

"Anul trecut in mod clar a fost amprenta unui an electoral. Speram ca anul asta, chiar daca este din nou an electoral, sa nu mai avem aceleasi excese fiscale si salariale. De ce speram? Nu stiu... din prostie. Nu stiu de ce speram. Pentru ca vad ca sindicatele iarasi vorbesc de cresterea salariului minim de la 600 la 800 (de lei - n.r.), deci cu 33%", a spus Lazea.

El a amintit ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus ca, atat timp cat se vorbeste despre cresteri de 30%, va fi o criza permanenta, deoarece diferenta dintre aceste majorari si productivitatea muncii ajunge fie in inflatie, fie in deprecierea cursului de schimb.

"Nu putem sa intelegem ca tara si ca indivizi chestia asta? O sa mai stam si o sa avem in continuare aceleasi probleme", a conchis Lazea.