"Alpha Bank este interesata sa participe la Programul Prima Casa. Consideram ca este un program care poate impulsiona piata imobiliara in Romania, mai ales pe segmentul locuintelor cu pret mai scazut, care pot deveni accesibile clientilor", a declarat pentru HotNews.ro Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv Alpha Bank Romania. Este prima institutie bancara care confirma participarea la acest program.

UPDATE BRD a transmis HotNews.ro ca deocamdata nu raspunde la intrebarile pe tema Programului Prima Casa.

HotNews.ro a solicitat si celorlalte banci participante la discutii - Raiffeisen Bank, BCR si CEC - informatii legate de discutiile care au avut loc la Guvern. Vom reveni cu informatii de indata ce vom primi raspunsuri la solicitari.

Un comunicat al Executivului de joi, 28 mai arata ca Ministerul Finantelor, impreuna cu Banca Nationala, Fondul National de Garantare a Creditelor si experti din cadrul bancilor vor definitiva conditiile de natura tehnica ale aplicarii programului guvernamental „Prima casa”, astfel incat programul sa devina operational in luna iulie a acestui an. De asemenea, cei care vor cumpara o locuinta prin intermediul programului “Prima casa” vor beneficia de TVA redus de 5%, la achizitionarea primei locuinte.