Remember episoade precedente. Familia Ionescu a intrat in criza, in ciuda avertismentelor oficialilor romani, care spuneau ca la noi nu este si nu va fi nicio criza. Au vandut masina, au anulat concediile programate in strainatate si din cei 3000 de lei cat le intra lunar in casa, reusesc sa se descurce cu copilul. Partea proasta e ca azi e Ziua Copilului si ar vrea s`o serbeze in vreun fel.

Ieri pe la pranz, Ionestii au tinut o adunare de familie.

Domnul Ionescu , care e cam bolnavicios din fire, traieste permanent cu teama ca va muri. Are, e drept, probleme de sanatate, dar nu mai mari ca orice alt om. Il doare in ordine spatele, capul si piciorul stang.

Tema adunarii generale a fost « Ce cadou sa`i cumparam astuia mic ? »

Domnul Ionescu ar opta pentru o bicicleta, pentru ca asta isi doreste.

Doamna Ionescu, mai cu picioarele pe pamant, a zis ca e vremea sa`i faca aluia mic o asigurare pentru cand va fi mare si poate ca ei nu vor mai fi.

Domnul Ionescu a marait si a spus sa lase dracului asigurarea, ca aia nu e cadou.

Doamna Ionescu a facut un joc de cuvinte si a zis ca bicicletele trec, asigurarea ramane.

Domnul Ionescu s`a enervat rau de tot si i`a zis ca el ii cumpara numai asa, de`al dracului, o bicicleta aluia mic. Si s`a intrebat retoric de ce unii sunt tampiti si nu vad ca asigurarea e o chestie la care dai toata viata bani, in vreme ce un cadou il iei o singura data si gata.

Doamna Ionescu s`a dus in bucatarie sa isi faca o cafea, ca se enervase si ea.

Domnul Ionescu a venit dupa ea, crezand ca acela e punctul de cotitura al discutiei si ca acum e momentul sa o convinga.

Doamna Ionescu si`a dat seama de asta si i`a spus sa se intoarca in sufragerie si sa taca naibii din gura, si ca oricum ideile lui nu sunt mai destepte decat ghidonul bicicletei pe care vrea s`o cumpere.

Ala micu, auzind ca domnul si doamna Ionescu se cearta, a inceput sa planga.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.