Grila unica de salarizare: Pe cele trei niveluri de referinta, bugetarii vor castiga intre 3,8 si 8,8 salarii minime pe economie

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Marţi, 2 iunie 2009, 13:33 Economie | Finanţe & Bănci


Ministerele au facut propuneri pentru completarea grilei unice de salarizare. Daca saptamana trecuta au fost facute propuneri pentru functiile inalte, precum cele de presedinte, senator sau ministru, la ultima intalnire a grupului de lucru au fost analizate salariile pentru functiile de nivel mediu. Pentru o astfel de functie, remuneratia variaza intre 3,8 si 8,8 salarii minime pe economie.

Potrivit proiectului de lege privind salarizarea unica, functiile bugetarilor vor fi echivalate pe trei niveluride referinta.

Pentru primul nivel, a fost stabilit un coeficient mediu de 8,85 salarii minime pe economie. La primul nivel se afla functia de medic primar de clinica care este echivalenta cu cea de conferentiar in Ministerul Educatiei, cu cea de maior in Ministerul Apararii, cea de consilier superior in Ministerul Finantelor, cu cea de judecator de tribunal, consilier probatiune si cea de asistent judiciar in Ministerul Justitiei, cea de consul in Ministerul de Externe, cea de artist liric de opera in Ministerul Culturii si cu cea de consilier superior in Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

Pentru al doilea nivel, coeficientul mediu este de 6,50 salarii minime. La al doilea nivel se afla functia de profesor gradul II de liceu cu vechime intre 6 si 10 ani care este echivalenta cu cea de inspector in Ministerul de Interne, cu cea de locotenent cu studii superioare de lunga durata si masterat in Ministerul Apararii, cu cea de expert principal si cea de expert vamal principal in Ministerul Finantelor, cu cea de grefier gradul II cu functii superioare din Ministerul Justitiei, cu cea de consilier de relatii gradul III din Ministerul de Externe, cu cea de muzeograf gradul II si cu cea de preot de parohie din Ministerul Culturii, cu cea de farmacist si cu cea de fiziokinetoterapeut din Ministerul Sanatatii, cu cea de expert principal, consilier juridic principal si cu cea de auditor principal din Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

Pentru al treilea nivel, coeficientul este de 3,80 salarii minime. La acest nivel se afla functia de referent superior in minister si cu studii medii care este echivalenta cu cea de agent de politie debutant in Ministerul de Interne, cu cea de secretar de scoala si cu cea de pedagog din Ministerul Educatiei, cu functiile corespunzatoare gradelor de soldat si gradat voluntar si cea de referent pentru personalul civil din Ministerul Apararii, cea de grefier cu studii medii din Ministerul Justitiei, cea de curier de relatii gradul II din Ministerul de Externe, cu cea de statistician si cea de medic laborant din Ministerul Sanatatii si cu cele de referent superior din Ministerul Culturii si Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

Mihai Pleniceanu, reprezentant Cartel Alfa la negocieri, a declarat pentru HotNews.ro ca nu toate propunerile au fost luate in considerare. De exemplu, Ministerul Justitiei a venit cu propuneri care au depasit cu mult nivelul de referinta. De exemplu, pentru referentul cu studii medii, functie care face parte dintr-o grupa in care coeficientul mediu este de 3,80 salarii minime, Ministerul Justitiei a facut propunerea sa fie o functie platita cu 7 salarii minime. In aceste conditii, trebuie facute alte propuneri, dar acestea nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 10% coeficientul mediu si nici sa fie cu 15% mai mic decat acesta.   


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

121920 vizualizari

 • +1 (5 voturi)    
  Net sau brut? (Marţi, 2 iunie 2009, 13:42)

  Costache [anonim]

  E vorba de net sau brut?
  • +2 (2 voturi)    
   FUnny (Marţi, 2 iunie 2009, 15:15)

   G [anonim] i-a raspuns lui Costache

   Esti funny, nu? E vorba oricum de un factor, nu?
 • -2 (10 voturi)    
  o mizerie (Marţi, 2 iunie 2009, 13:47)

  ratza [anonim]

  o mizerie
  • 0 (8 voturi)    
   Salarii de bugetari (Marţi, 2 iunie 2009, 15:37)

   OVE [anonim] i-a raspuns lui ratza

   Conform acestei legi a salarizarii toti bugetarii vor fi platiti mult mai bine decat cei care produc bugetul. Este o chestie imposibil economic, numai un poet poate sa creada asa ceva! Cine va mai pune osul la munca in mediul privat, daca oricum nu va putea visa la un salariu de 3,8 ... 6,5 salarii minime?? Nimeni!!!
   Salariile bune trebuie sa fie in mediul privat, productiv, nu la stat, la bugetari.
   • -1 (3 voturi)    
    salarii de bugetari (Marţi, 2 iunie 2009, 17:25)

    militaru [anonim] i-a raspuns lui OVE

    daca salariile bugetarilor creste e la mintea cocosului ca si in mediul privat va creste pt ca angajatorii nu isi permit sa dea un salariu mai mic decat cel de la stat pt o aceeasi categorie de angajati avand in vedere ca intotdeauna pt aceleasi servicii angajatii de stat au fost platiti cu un salariu mai mic decat angajatii din mediu privat..insa in mediu bugetar erau recompensati cu siguranta locului de munca..cu un grad de risc mai scazut
    • -2 (4 voturi)    
     debitezi (Marţi, 2 iunie 2009, 20:06)

     make21 [anonim] i-a raspuns lui militaru

     Si dc cel de la privat o sa isi muta firma in alta tara cum o sa faca multinationalele ex craft din Brasov deja at ce o sa faca acei cateva mii de angajati care raman pe drumuri???O sa le plateasca cei care lucreaza la stat?Oare de ce crezi ca s-a luat imprumutl de la FMI ??Ca sa plateasca trantori de la stat care au salairi mari ca o parte din cei de la privat au fost dati afara.
    • 0 (2 voturi)    
     Matematica salarilor (Marţi, 2 iunie 2009, 22:29)

     OVE [anonim] i-a raspuns lui militaru

     Pentru Militaru.
     Daca bugetari au salariul de la 3,8 salarii minime in sus, iar privatii au si ei salariul de la 3,8 salarii minime in sus, cine mai are salariul minim pe economie? Nimeni evident! Singurul mod prin care poate functiona legea este ca angajatii de la privat sa aiba salarii mai mici ca bugetari. Nu putem avea toti salariul de minim 3,8 salarii minime. CAPISCO?!
     • 0 (0 voturi)    
      De rasul curcilor... (Sâmbătă, 13 iunie 2009, 7:33)

      moromete [anonim] i-a raspuns lui OVE

      Auzi, bre, Nea OVE, sa stii matale ca „bugetarii” astia carora nu le-ai da sanse sa ridice ochii asupra domniei-tale - „privatul merituos”, stiu sa scrie corect romaneste si nu fac economie la „i”-uri, ca sa dovedeasca cate sunt de docti. Iar „CAPISCO” este forma de PREZENT PERSOANA I SINGULAR (pe romaneste spus,inseamna „AM INTELES”, in timp ce domnia-voastra, „privatul” care merita orice, doar sa fie deasupra bugetarului „fraier”, doriti a va exprima la PERSOANA A II-a (respectiv, „ai inteles?”).
      Iti spune asta un bugetar modest, dar care a fost la scoala in timp ce PRIVATII ca domnia-ta isi cumparau diplomele cu euroi si verzisori. Si, nu in ultimul rand, ...CAPISCI?
    • -1 (3 voturi)    
     Sanchi (Miercuri, 3 iunie 2009, 4:07)

     sabo [utilizator] i-a raspuns lui militaru

     ei nu?
     mai interesari-va cat iau privatii si pe cate ore.?.
     pe 12 ....fortat
     imparat si proletar, vorba eminescului!
   • +1 (1 vot)    
    cine zici ca pune osul la munca? (Miercuri, 3 iunie 2009, 7:12)

    eeeuuuu [utilizator] i-a raspuns lui OVE

    poate aia care muncesc afara. in romania am intalnit doar trantori si snapani la privat!
   • 0 (0 voturi)    
    privat (Miercuri, 3 iunie 2009, 8:41)

    alpha [utilizator] i-a raspuns lui OVE

    la privat fratele meu ,nimeni nu-i impune sa nu-ti dea tie 1000 de salarii minime pe economie.legea salarizarii se refera strict la bugetari.
   • 0 (0 voturi)    
    pt tine (Joi, 3 decembrie 2009, 18:02)

    sorinutu [anonim] i-a raspuns lui OVE

    Am 25 de ani intro institutie de stat , ce are ca obiect de activitate SALVAREA VIETII PE MARE , sint capitan , si am un salariu momentan de 770 de lei . Ori esti proasta (prost ) , ori timpit(a) ori handicapat(a) mai idiotenia pamaintului , cind tu-ti bagi flocii in plapuma iarna , eu ies pe mare poate sa salvez o persoana sau mai multe ,si de multe ori ma intreb daca eu mai ma pot intoarce in siguranta( este absolut necesar sa existe si asemenea oameni care fac aceasta treaba ....deci exclusa ideea cu , care v-ati obisnuit >nu te tine nimeni )....asa ca ai grija , cind maninci ceva , gindeste cu creierul din cap , nu cu cel din capul p......
   • 0 (0 voturi)    
    raspuns (Marţi, 5 ianuarie 2010, 14:18)

    Ramona [anonim] i-a raspuns lui OVE

    Da, aceasta este parerea dvs, dar v-ati intrebat pe cei care lucreaza in domeniul privat, cine-i formeaza, nu unul sau mai multi profesori, care apartin domeniului bugetar??? Este adevarat ca daca nu inveti si nu stii ce ai de facut nu esti angajat ( chiar si in sectorul bugetar) ???
    Deci, educatia, desi bugetara, este un domeniu productiv, dar ale carei rezultate se vad intr-un termen mai indelungat. Si , va rog, sa nu imi dati explicatii de genul ca in zilele noastre nu se face scoala. Raspunsul corect la aceasta problema este ca cei ce nu doresc sa faca scoala nu o fac, adica cei ce n-au " chef" de invatat nu invata, poti sa faci ce vrei. Din pacate, societatea noastra promoveaza nulitatile ca fiind valori, de aceea tot mai multi tineri vor sa se asemene lui Guta sau mai stiu ce alt "rege". Domeniile de interes pt. 75% din tineri, din pacate, sunt sexul si distractiile. Pt. 65% scoala nici nu se afla printre interesele personale ale tinerilor. Stiti ca " Daca vrei, poti" dar ... daca nu vrei!!!!
 • +8 (10 voturi)    
  Suna bine (Marţi, 2 iunie 2009, 13:48)

  Catalin [anonim]

  OK - suna bine.

  Vreau sa vad cand intra in functiune si cand se ajunge la "maturitate" cu grila - va fi 2013 sau.....20013?

  Vreau sa vad ca nu apar modificari ulterioare prin ordonante de urgenta si legi speciale.

  Vreau sa vad o rapiditate mai mare in implementarea grilei, fata de debutanti, pentru a face atractiva angajarea in anumite domenii (cum ar fi educatia sau sanatatea, dar si in administratie) pentru tinerii absolventi. Asa putem spera la o reforma reala a acestor domenii.

  Vreau sa vad o inghetare reala a salariilor care depasesc aceasta grila, pana cand se ajunge la acel nivel.

  Vreau sa vad si un sistem de salarizare normal pentru angajatii din companiile unde statul e actionar majoritar (nu bugetari) si vreau sa vad adjustari reale a salariilor nesimtite din acele companii care acum au pierderi, datorii la buget sau subventii pentru stergerea acestor datorii.

  Vreau sa vad stergerea, prin lege (asumare barbateasca din partea clasei politice a acestei extirpari), a sporurilor aberante, nejustificate (nu a celor care sunt conform codului muncii sau care respecta un specific al muncii).

  Si nu vreau sa vad contestari castigate (care sa modifice ulterior bunele intentii) la Curtea Constitutionala a unor privilegiati disperati - asa ca cer o lege clara, bine inchegata, si conforma cu Constitutia si practica europeana in domeniu.

  Si mai vreau un lucru - presedintele tarii, presedintii camerei, membrii guvernului si parlamentarii, chiar daca beneficiaza de o majorare "mica" prin aceasta lege, sa astepte, sa faca acest sacrificiu cu totii, pana in 2011 (cand se prevede sa treaca criza) pentru a beneficia de majorare conform grilei. Ar fi un exemplu pozitiv.
  • +2 (4 voturi)    
   ???????? (Marţi, 2 iunie 2009, 13:59)

   biby [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   / prea multe vrei de la statul roman !
  • +1 (1 vot)    
   dupa o declaratie recenta... (Miercuri, 3 iunie 2009, 7:15)

   eeeuuuu [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

   in 2021!
  • 0 (0 voturi)    
   iar ai inceput sa visezi frumos? (Miercuri, 3 iunie 2009, 23:16)

   mim [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   ai uitat de legea cu 50% marire pentru voi (profesorii)? e cam acelasi lucru si iar puneti botu' ca fraierestenii. numai ca acum isi iau un termen mai lung ca doar invata din greseli. voi nu.
 • +4 (4 voturi)    
  niveluri (Marţi, 2 iunie 2009, 13:50)

  nivel [anonim]

  in acest context se spune: un nivel, doua niveluri! (nivele = scule folosite in constructii, cu bula de aer)
 • +2 (6 voturi)    
  ar fi bine (Marţi, 2 iunie 2009, 13:50)

  camillus [utilizator]

  daca se va aplica intr-adevar legea asta de-a lungul urmatorilor ani, prin blocarea salariilor in domeniile privilegiate pana acum si cresterea treptata a celorlalte, asa cum se promite, ar fi pt prima data dupa '89 cand se reda demnitatea si statutul social meritat celor din educatie si sanatate. este absolut firesc ca un conferentiar universitar sa fie platit la fel de bine ca un maior de armata, sau ca un farmacist sa fie platit la acelasi nivel cu un inspector de politie.
 • +3 (5 voturi)    
  ? (Marţi, 2 iunie 2009, 14:00)

  Misu [anonim]

  grila unica se adreseaza si bugetarilor din primarii?
  • +2 (2 voturi)    
   Da (Marţi, 2 iunie 2009, 14:43)

   Mitica Valahul [utilizator] i-a raspuns lui Misu

   Tuturor
 • +1 (3 voturi)    
  o intrebare de bun simt (Marţi, 2 iunie 2009, 14:06)

  kllaus [anonim]

  daca bugetarii vor castiga intre 3 si 8 salarii minime pe economie atunci cine mai castiga salariul minim? Fraierii?
  • +1 (5 voturi)    
   Dar nu de logica (Marţi, 2 iunie 2009, 14:18)

   Catalin [anonim] i-a raspuns lui kllaus

   Intrebare: Pai salariul minim ar trebui sa fie pentru munca necalificata nu?
   Raspuns - Da, e logic! Ca doar nu vrei un absolvent de facultate sa fie angajat cu salariul minim pe economie (cum sun angajati acum debutantii in administratie sau educatie)....

   Salariul minim ar trebui sa fie numai pentru munca necalificata. Si da, aceasta munca necalificata apare mai des in domeniul privat decat in domeniul bugetar. Ca doar nu vrei ca bugetari muncitori necalificati, sper...

   Si o precizare - cu toata parerea de rau pentru cei in situatia asta (angajatii la privat cu salariul minim pe carte de munca), dragilor, e vina voastra ca acceptati sa munciti cu salariul minim pe cartea de munca si diferenta la negru. Inainte de a injura bugetarii, ce ar fi sa capatati si voi ceva "cohones" si sa va aparati interesele mai cu curaj?
   • 0 (4 voturi)    
    ... ce-ar fi (Marţi, 2 iunie 2009, 14:40)

    Alex [anonim] i-a raspuns lui Catalin

    Iti zic eu ce af fi ... i-ar da afara si i-ar angaja pe alti

    Nu ar mai avea pe cine sa angajeze ? ... inchide si gata.

    Probabil lucrezi in Bucuresti pe un salariu maricel ... dar sa sti ca in tara situatia nu e roz.
    • 0 (2 voturi)    
     Da (Marţi, 2 iunie 2009, 14:49)

     Catalin [anonim] i-a raspuns lui Alex

     Lucrez in Capitala cu un salariu bun (mare), integral pe cartea de munca. In domeniul privat.

     Sper sa nu fie o crima asta...:)


     Si ce sa facem? Sa fim mioritici, si conform citatului national "sa moara si capra vecinului" sa sarim la gatul bugetarilor, doar fiindca unii patroni sunt hoti? (ceea ce fac ei e hotie, sa stii, ca-l fura si pe salariat si statul care nu incaseaza impozitele cuvenite...)
     • 0 (0 voturi)    
      eu sunt de alta parere (Miercuri, 3 iunie 2009, 10:41)

      George [anonim] i-a raspuns lui Catalin

      Catalin, si eu am integral salariul pe cartea de munca dar am ajuns sa ma intreb cu ce folos. Platesc si eu si angajatorul meu de ani buni contributii pentru somaj, pentru pensii, pentru sanatate, impozit pe venit si asa mai departe si ce primesc in schimb. NIMIK. Aici nu vreau sa intru in detalii. Deci cu alte cuvinte platesc un fel de taxa de protectie. In acest caz...nu e normal sa fie interesul meu sa platesc cat mai putin si chiar sa incurajez angajatorul care ma plateste sa dea mai putin la stat si mai mult mie?
   • 0 (0 voturi)    
    Cojones (Marţi, 2 iunie 2009, 22:36)

    OVE [anonim] i-a raspuns lui Catalin

    Singurele cojones pe care le poate avea angajatul la privat, care nu poate face greva, ca zboara afara imediat, e sa se inteleaga cu patronul sa fie platit la negru, ca sa nu mai plateasca impozite din care sa se ingrase bugetarii. Adica se va repeta istoria din anii 90. Sau sa emigreze intr-o tara cu conducatori mai intelepti. Cat despre faptul ca in mediul privat sunt mult mai multi necalificati decat la stat, unii care au trait toata viata la tzatza statului ar trebui sa aiba bunul simtz sa taca. Daca erau asa competenti se angajau la privat. Ei vor sa fie si incompetenti si pe banii statului.
    • 0 (0 voturi)    
     pai tu nu ai cojones? (Marţi, 23 iunie 2009, 20:47)

     adi [anonim] i-a raspuns lui OVE

     daca te doare atat de tare de capra vecinului de ce nu vii si tu in curtea statului ca loc este?
     de ce nu lucrezi la stat? daca vezi ca nu ti-e bine fa ceva , nu carcoti mioritic
  • 0 (2 voturi)    
   Hai sa ne bagam in seama. (Marţi, 2 iunie 2009, 14:20)

   Lolek [anonim] i-a raspuns lui kllaus

   Sa inteleg ca pana acum bugetarii erau fraierii si acuma nu mai stii cine sunt, ceea ce te pune in incurcatura?
  • 0 (0 voturi)    
   ...dar fara rost... (Miercuri, 3 iunie 2009, 9:19)

   ionica [anonim] i-a raspuns lui kllaus

   Daca citesti bine, se vorbeste de coeficient mediu, si nu de coeficient minim...
   In plus, daca te-ai uita pe grilele propuse, exista si salarii cu coeficient 1 (ce-i drept, nu prea multe)...
 • +2 (2 voturi)    
  ??? (Marţi, 2 iunie 2009, 14:13)

  stefan [anonim]

  Pare o intentie buna, dar nu am incredere in ea. SIgur e cite ceva ascuns. Nu-mi dau seama ce si unde.
  Ca de obicei, informarea de la politicieni e putina si nu e completa, iar presa nu merge mai adinc.
  Cum zicea cineva mai sus vor veni ordonante de urgenta una dupa alta sa amplifici un coeficient sau altul sau vine purcoiul de sporuri care anuleaza practic tot.
  Eu vad aceasta lege de salarizare ca fiind completa, si care sa aiba precizari si legate de sporuri (pe care eu le-as dimensiona in asa fel incit totalitatea lor sa nu depaseasca 10%-adica sa nu depaseasca nivelul de impozitare).
  Ca in Ro nu legea e importanta, ci normele de aplicare ale ei, care norme nu-s dezbatutute in legislativ, ci sunt expediate simplu prin sintagma: Ministerul X va elabora in 30 de zile normele de aplicare ale legii. Normele nefacind parte din lege si de multe ori avind caracter secret, nefiind publicate in MO.
  Dar in nota obisnuita a abaterii atentiei de la problema principala, vedem ca agitatia tine de domeniul acelor coeficienti si nu de ansamblu. Adica nu vedem padurea din cauza copacilor.
  E numai parerea mea.
  Si mai e ceva. Teoretic se spune ca regleaza niste probleme. Practic e o lege cu caracter electoral. Si si mai practic ma intrab cui foloseste in realitate. Cistigurile materiale importante vor fi tot la cei ce detin puterea.
  Uita inca o intrebare-problema: fiind legea salarizarii bugetarilor lamureste clar si echivoc problema cumularii/necumularii salariului si a pensiei? Dar a cumularii/necumularii salariului cu indemnizatia de deputat/senator?
 • +2 (6 voturi)    
  calcul (Marţi, 2 iunie 2009, 14:33)

  Gabriel, Deva [anonim]

  600 x 3.80 = 2280
  600 x 6.50 = 3900
  600 x 8.85 = 5310
  Mai adaugati si sporurile si al 13-lea salariu.
  O grila de salarizare pentru bugetari care pleca de la 2280 mie mi se pare cam mult. Sunt curios de unde vor avea bani sa faca fata efortului bugetar.Probabil din credite. Sau probabil este ceva aruncat inainte de alegerile pentru europarlamentare.
  • 0 (4 voturi)    
   Grea e artimetica.... (Marţi, 2 iunie 2009, 14:41)

   Mitica Valahul [utilizator] i-a raspuns lui Gabriel, Deva

   ...dar mai greu e cititul.

   Nicaieri nu scrie ca legea se aplica imediat. Are un termen de aplicare, pana in 2013 se pare. Aceste echivalari nimeni nu a spus ca se vor face peste noapte, ci ca se vor ingheta salariile mai mari pana cand se ajunge cu toater salariile conform grilei.

   Si din toamna salariul minim va creste spre 800 lei. Asa ca ia un calculator si mai fa 3 inmultiri.

   Uite, pentru linistea ta: "secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a afirmat la finalul discuţiilor cu sindicatele că Legea unică de salarizare ar putea avea termene diferite de aplicabilitate pentru diferitele categorii de bugetari, şi că unele salarii ar putea fi echivalate conform noii grile de ierarhizare a coeficienţilor şi in şase sau şapte ani."
  • 0 (2 voturi)    
   Brut, nu Net (Marţi, 2 iunie 2009, 16:12)

   marz [utilizator] i-a raspuns lui Gabriel, Deva

   Daca tu ai impresia ce acelea vor fi salariile nete, cred ca inca nu ai avut de-a face cu statul roman. : )

   Totusi, si mie mi se par cam mari - daca salariile din categoria de mijloc, care nu necesita o foarte mare specializare, ar fi fost mai aproape de salariul mediu national, cred ca ar fi fost mai ok. Or, la 3900 brut avem 2734 net, ceea ce mi se pare cam mult pentru un bugetar.
   • +3 (3 voturi)    
    Nu e chiar asa (Marţi, 2 iunie 2009, 16:42)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui marz

    Aceste salarii nu vor fi acordate imediat.

    Ei vor sa intinda perioada de echivalare pana in 2013 - adica salariul va fi de 6.5 * salariul minim de atunci (care va fi mai mare). Insa si nivelul general de trai va fi altul (e posibil sa fim chiar in zona EURO atunci).

    Daca vrei calitate trebuie sa plateşti - oriunde in lumea civilizata bugetarii au salarii motivante -de aceea au si performanta si coruptie mai mica. Exsita o vorba inteleapta, pe care noi, miroticii inca nu ne-am insusit-o: „you pay peanuts you get monkeys”

    Daca ti se pare mult 2700 net (la nivelul de acum) pentru un bugetar inseamna ca accepti in continuare sa dai spaga la profesor, la medic, la asistente si infirmiere, la birourile administratiei si peste tot pe unde se mai da spaga. Si inseamna ca accepti si incompetenta lor in a educa copii, a te trata de boli, a-ti rezolva problemele administrative.

    Sincer eu as dori acum, ca profesorii, medicii, functionarii sa aiba salariile conform grile respective. Am un copil de liceu, o mama in spital si zeci de probleme de rezolvat cu administratia fiscala locala. As economisi enorm de mult (cadouri, spaga, flori, plicuri cu bani, etc) si as fi oarecum mai linistit, stiind ca nu ar mai putea invoca lipsa salariilor motivante daca as da peste incompetenta lor. Si chiar cred ca si calitatea celor din sistem ar fi mai buna, chiar daca nu ar fi inca la nivelul dorit.

    In domeniul bugetar trebuie - si asta e opinia mea - sa vina elitele. Trebuie sa aiba salarii bune, peste medie, si da, si selectia lor sa fie mai dura. Repet (obisnuitii acestui forum stiu), dorest ca in intreg sistemul public angajarile sa se faca dupa modelul de angajare al functionarilor europeni (vedeti site-ul EPSO - EUROPEAN PERSONNEL SELECTION OFFICE)
    • 0 (0 voturi)    
     bravo (Miercuri, 3 iunie 2009, 8:00)

     sorin [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     ai perfecta dreptate; subscriu la propunerea ta; vezi EPSO
    • 0 (0 voturi)    
     spaga (Miercuri, 3 iunie 2009, 10:49)

     SSS [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     Cum poti fi atit de naiv incit sa-ti inchipui ca daca salariile vor creste pina la nivelul anuntat, spaga va fi eradicata ??? Iar daca ai impresia ca in "lumea civilizata" salariile bugetarilor sint mai mari decit ale celor din mediul privat (cu pregatire echivalenta), te inseli. Din nou.
   • -1 (1 vot)    
    noi muncim, nu gandim... (Miercuri, 3 iunie 2009, 8:00)

    Symbol [utilizator] i-a raspuns lui marz

    'cam mult pentru un bugetar'??? dar ce sunt bugetarii, leprosi?ei nu platesc impozite? nu muncesc?de ce generalizati:doar cei din privat conteaza pentru tara asta???atunci sa faceti voi si treaba noastra!
 • 0 (2 voturi)    
  Si la companiile energetice de stat! (Marţi, 2 iunie 2009, 14:35)

  Coco [anonim]

  Am citit fugitiv articolul, dar pana la urma inginerii de constructii din companiile energetice de stat, de exemplu, pe ce grila sunt? Cat vor castiga, caci nu ii regasesc aici? In fond si la urma urmei acolo s-au furat cele mai multe salarii si cele mai mari.
  • +1 (1 vot)    
   respuns (Marţi, 2 iunie 2009, 16:22)

   alex [anonim] i-a raspuns lui Coco

   inginerii astia nu sunt functionari de stat! nu toti lucratorii la stat sunt functionari.
 • +2 (4 voturi)    
  de unde? (Marţi, 2 iunie 2009, 14:46)

  hash [anonim]

  in conditiile in care bugetul e pe minus, nu vad de unde vor scoate bani. ori va fi ca si legea de marire cu 50% a lefurilor in invatamant (adica nu se mai aplica) ori va fi inflatie. intotdeauna majorarea salariilor bugetarilor a generat inflatie.
  • 0 (0 voturi)    
   Lege speciala (Marţi, 2 iunie 2009, 18:30)

   voicu [anonim] i-a raspuns lui hash

   Se va da o lege speciala de marire a bugetului de 2,8 ori, care se va corecta cu o ordonanta de urgenta (nu e posibil? in Romania este) la 3,3 ori.
   • 0 (0 voturi)    
    de acord (Marţi, 2 iunie 2009, 19:08)

    provincial [anonim] i-a raspuns lui voicu

    Si leul se va deprecia cu 300-400%.

    Cind se va aplica in 2013 cine mentioneaza care va fi cursul de referinta leu vs euro?

    La un curs de 13-15 lei/euro legea este usor de aplicat.
 • -3 (5 voturi)    
  O sa fuga toti la stat (Marţi, 2 iunie 2009, 15:09)

  sorin [anonim]

  Nu e mai bine sa stai pe un salariu mare, decat sa muncesti ca fraieru si sa-i platesti pe cei care stau?
  Sa vad de unde scoate boc banii atunci cand nu o sa mai vrea nimeni sa munceasca.

  Pentru cei care o sa comenteze, ca si la stat se lucreaza: munciti voi 2-3ani intr-o companie privata si dupa aia mai vorbim.
  • 0 (4 voturi)    
   comentez eu (Marţi, 2 iunie 2009, 15:48)

   un oarecare [anonim] i-a raspuns lui sorin

   in ultimii 4 ani am schimbat 3 multinationale prin capitala. in timpul asta am avut un singur concediu care e depasit weekend-ul.

   ...de fapt...subsriu la ce a spus sorin mai sus. cu parere de rau recunosc ca are mare dreptate.

   se plateste bine ar zice unii dar ineficienta se plateste cu varf si indesat spre deosebire de cei ce lucreaza la stat....unde de bine de rau... lucrurile trebuie sa mearga inainte indiferent cat de (in)eficienti sunt.
 • 0 (2 voturi)    
  Nu este normal (Marţi, 2 iunie 2009, 17:01)

  un roman [utilizator]

  Adica salariul minim ca si bugetar va di 3,8 x salariul minim pe economie?!

  Daca coeficientul era 1.5 sau 2 mai intelegeam, dar 3,8 este prea mult.
  • -1 (1 vot)    
   prea mult,... hmm (Miercuri, 3 iunie 2009, 2:32)

   TL [utilizator] i-a raspuns lui un roman

   ti se pare normal ca un profesor tanar absolvent, dau un exemplu, sunt bugetar dar lucrez in alt domeniu nu invatamant, cum spuneam,... ti se pare normal sa castige 1000 sau 1200 ron?! sa zicem ca nu preda in orasul natal, deci nu sta cu mama si cu tata, din 1200 de ron trebuie sa plateasca si chirie si intretinere si un abonament la telefon/internet si sa mai si manance o luna de zile,... de iesit cu prietenii la un suc nici nu mai poate fi vorba. crezi ca te-ai descurca sa fi in locul lui?!
   • +1 (3 voturi)    
    bine ca ne-ai luminat (Miercuri, 3 iunie 2009, 4:11)

    dan [anonim] i-a raspuns lui TL

    As propune sa va dea 5,000 EUR/saptamina la astia debutanti, poate ca asa v-ati descurca .... Ca sa te iluminez un pic, salariul nu este o masura a ce consideri tu ca ti-ar trebui tie ca sa te simti in zona de confort, ci este o masura a muncii depuse si, mai mult, este o masura a plus-valorii create. Sau cel putin asa ar trebui sa fie. N-as vrea sa ma apuc acum sa comentez valoarea plus-valorii produse de bugetari, ca n-am voie cuvinte urite.... Deci, daca te simti 'valabil', treci la un privat si pune osul la treaba, nu mai plinge la drobul de sare ...
   • +1 (1 vot)    
    normal? (Miercuri, 3 iunie 2009, 10:54)

    SSS [anonim] i-a raspuns lui TL

    Asa, deci bietului profesor debutant, cel care are vreo 4 ore pe zi din care efectiv lucrate doar vreo 3 (fara sa presupun aici ca e profesor de sport, religie, muzica, educatie civica & shit), nu prea se poate descurca avind acest salariu....Pai un contabil, de exemplu, care se angajeaza la o firma undeva in provincie, cam cit crezi tu ca ar cistiga? Sau un inginer fara experienta, sau alte joburi din spectrul asta ???
  • 0 (0 voturi)    
   ce naiba e asa de greu de inteles? (Miercuri, 3 iunie 2009, 8:49)

   lol [anonim] i-a raspuns lui un roman

   Salariul minim se acorda pentru joburile ce nu necesita nici o pregatire profesionala. Gen maturator strazi, gunoier ... Acolo te descurci si cu 2 clase primare.

   Daca tu accepti sa lucrezi la pregatirea ta pentru salariul minim ( REPET SALAR MINIM SI NU MEDIU ) e problema ta. Sau poate asta e adevarata valoare a muncii tale.

   "La naiba!" :), faceti diferenta intre salariul minim si cel mediu.
   • 0 (0 voturi)    
    Esti pe langa amice (Miercuri, 3 iunie 2009, 11:29)

    un roman [utilizator] i-a raspuns lui lol

    Si te mai si consideri destept.
    Salariul minim pe economie nu e pentru gunoieri etc.
    Acest salariu poate fi acordat orciui in mediul privat in functie de ce considera firma si patronul respectiv.

    Problema ta este ca vezi totul din prisma ta de bugetar.

    Doar pentru ca tu ti-ai luat bacalaureatul la liceul economic nu inseamna ca meriti de 3,8x salariul minim pe economie, in timp ce un inginer debutant cu 5 ani de facultate poate sa ia doar 2 -3 x salariul minim.

    Dar ce sa ma astept de la alde din astia ca si tine?!
 • 0 (0 voturi)    
  grila de salarii (Marţi, 2 iunie 2009, 17:37)

  salariat la privat [anonim]

  trebuie stabilit targetul bugetului de salarii suportat.
  apoi,trebuie stabiliti diferiti coeficienti pe trepte si gradatii,pina la cel maxim suportat de buget, astfel ca anvelopa grilei salariale "sa nu dea pe afara" din bugetul alocat.in final, pe acest "portativ cu linii=trepte si gradatii"(grila generala) se vor pune "notele"(salariatii cu salariile lor) in diferite "chei" (normal,avarie,criza,sa).va iesi o "simfonie a bugetului de salarii",care trebuie sa fie echilibrata,melodioasa, armonioasa,omogena,usor de intretinut, upgradat sau downgradat si in acelasi timp un sistem de calcul rapid pt. modul real sau simulat.
 • 0 (0 voturi)    
  Teoria si practica (Marţi, 2 iunie 2009, 18:22)

  Justin Puscasu [anonim]

  Legea asta, desi are inca unele aspecte discutabile, este - in teorie - buna, necesara.
  Numai ca, in practica, va fi foarte greu de aplicat, pe de o parte din lipsa de resurse bugetare, pe de alta parte din cauza numeroaselor exceptii, nemultumiri, amendamente, care vor aparea.
  Asa ca graba de a scoate in fata legea asta - care se va aplica, in cel mai bun caz in 2013 - miroase mai mult a propaganda electorala decat a preocupare reala pentru salarizarea bugetarilor.
 • 0 (0 voturi)    
  buget (Marţi, 2 iunie 2009, 18:24)

  ADRIAN [anonim]

  In continua lehamite pe care o am, din nefericire, fatza de clasa politica si pana la capat de mine si de noi. Tot nu pricep, cum de exista oameni care considera ca trebuie sa fie platit un bugetar mai bine ca un privat.
  Daca o sa va ganditi la diferenta de conceptie a bugetarului fata de privat, o sa gasiti si raspunsuri de ce trebuie sa primeasca mai putini bani.
  Ca guvernul nostru face pomeni electorale si ca de fapt isi platesc voturile cu banii de la buget, asta este.
  Pana la urma o sa ramana un privat si restul bugetari, sa vedem ce draq mai fac atunci. Deja ma gandesc serios sa nu mai contribui cu niciun leu la magaria asta. Ma mut in Bulgaria sau in Ungaria cu firma si o sa dau statului roman ce merita, adica fix nimic.
 • 0 (0 voturi)    
  O lege foarte BUNA ! (Marţi, 2 iunie 2009, 19:00)

  provincial [anonim]

  Legea este foarte buna insa.....cred ca poate fi pusa in aplicare numai in momentul in care PIB-ul se TRIPLEAZA ducind la o dimensiune a bugetului corespunzatoare.

  Cind cei care lucreaza in economia reala (aceea economie in care veniturile sunt mai mari cu macar un leu decit cheltuielile dupa plata obligatiilor la buget) vor cistiga cel putin 150% fata de similarii platiti de la buget iar cind numarul acestora va fi de 5 ori mai mare decit cei platiti de la buget atnci legea se va putea aplica.

  Azi din aproximativ 5 milioane de angajati 1,3 milioane lucreaza la stat iar 0,7 milioane la firme care executa lucrari pentru stat (platite adica tot de la buget) la care se mai adauga aproximativ 1 milion in sfera serviciilor (inclusiv banci).
 • -1 (3 voturi)    
  in comunism cine platea salariatii? (Marţi, 2 iunie 2009, 20:10)

  cucusan [anonim]

  Oare in comunism nu eram toti salariatii statului si economia mergea (mai bine decat acum). De ce tot trageti cu privatul care trebuie sa castige mai mult? Nu depinde asta si de specificul muncii si de calitatea ei? si de studiile necesare? Oare bugetari mai bine platiti nu inseamna si consum mai mare si vanzari mai multe pentru privat? ganditi-va la astfel de lucruri!
  • 0 (2 voturi)    
   Te-ai trezit si tu (Miercuri, 3 iunie 2009, 0:33)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui cucusan

   Diferenta este ca in comunism salariatii statului producea bunuri care aduceau bani in vistieria statului.

   Acum in schimb bugetarii nu produc nimic si traiesc din bugetul alimentat de salariatii din mediul privat de afaceri. de aici si denumirea de bugetar, adica cel care suge de la sanul bugetului.
 • 0 (0 voturi)    
  Fara incompatibilitati ? (Marţi, 2 iunie 2009, 20:56)

  profesor [anonim]

  Grila unica de salarizare este o necesitate,insa nu va putea fi finalizata mai repede de10 ani. Evident astazi nu mai este respectata *diploma*,insa si numarul lor este foarte mare.Pana la urma care vor fi acei *necalificati *pe care acum i-i blamam sau care au devenit o referinta?
 • +1 (1 vot)    
  salariu (Miercuri, 3 iunie 2009, 0:52)

  adrian [anonim]

  Maai oameni buni, de unde bani daca nu sunt produsi in sectorul privat. Guvernul se straduieste sa dea pomeni la bugetari pentru voturi. NE FURAM CACIULA FRATILOR. Guvernul nu are bani, cu cat pune biciul pe privati mai tare, cu atat astia platesc mai putin si e firesc, nu primesc nimic in schimbul banilor. Coruptzie, sfidrae si tot asa.
  Eu ca si privat nu imi permit masinile bugetarilor pe care ii platesc, nu e normal. Nu e normal sa platesc casa si masina " specialistilor de la cluj" doar ca un pitic intmplator a ajuns prim ministru.
  Deschidetzi ochii si realiztzi de unde vine plusvaloarea, saditzi samantza profitului si vor fi bani si la buget, nu de furt, ci de administrat.
  • -1 (1 vot)    
   bine mah (Miercuri, 3 iunie 2009, 8:33)

   wagner [anonim] i-a raspuns lui adrian

   ... si cand se plateau de la buget specialisti de la bucale era ok nu ?
   • +1 (1 vot)    
    cluj (Miercuri, 3 iunie 2009, 11:16)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui wagner

    omule de nea, le plateau numai salarii nu si chiria la apartamentele de servici, deci mai ieftin, apoi nu le plateau drumuri de la buc la cluj, deci iar mai ieftin.
 • +2 (2 voturi)    
  Multe (Miercuri, 3 iunie 2009, 4:11)

  sabo [utilizator]

  bune si multe rele..
  dar, la buget ,nu ia nimeni salariul minim?
  atunci aceste medii ,la ce valori se raporteaza?
  luati aminte, se intra iar in blocaj ...nebun!
 • -1 (1 vot)    
  sa fie asa cum zic ei (Miercuri, 3 iunie 2009, 6:08)

  mini [anonim]

  pai daca ar fi asa cum se preconizeaza, partea buna e ca odata ce bugetarii vor avea bani de cheltuit se va dezvolta implicit si sectorul privat. Hai sa fim seriosi, ca bani sunt...dar pana acum nu au fost 'gestionati cum trebuie'
 • +1 (1 vot)    
  Auzi vor bani ? (Miercuri, 3 iunie 2009, 8:11)

  H [anonim]

  Bai trintorilor de la stat , la ce servicii de "calitate" oferiti meritati sa dati voi bani nu sa primiti

  Citeva exemple:
  - mergeti la orice institutie de stat sa vedeti cum se beau cafelutele pe coridor , cum freaca baietii menta pe acolo
  - de oricite ori merg la o institutie de stat trebuie sa dau cu pumnul in masa ca gasesc tot felul de prostovani si nesimtiti pe acolo
  - cei care lucreaza la stat impreuna cu politicienii lor au eticheta de INCOMPETENTI !!! NU vor scapa cre ca niciodata de ea
  - nu cunosc nici ei legile , daca ai o problema trebuie sa le arati la berbeci care este legea si atunci nu au nici macar bunul simt sa isi ceara scuze
  - fac greseli si nu ii trage nimeni la raspundere , exemplu meu , casa facuta era inregistrata la doua numere si eram bun de plata la impozite , raspunsul lor : a gresit calculatorul . A trebuit sa umblu o saptamina sa imi rezolv problema
  - in SUA sa inscrii o masina ai nevoie de un om si un birou , aici platim 10 berbeci , 5 - 6 birouri si un garaj la RAR

  BAI INCOMPETENTILOR , PENTRU CE NAIBA SA VA PLATIM ? Mars si lucrati sa produceti ceva trintorilor
 • 0 (0 voturi)    
  salarii (Miercuri, 3 iunie 2009, 9:50)

  mdan [anonim]

  Cititi si va cruciti:
  http://www.libertatea.ro/stire/cacealmaua-salarizarii-242346.html
 • +1 (1 vot)    
  mai cititi o data (Miercuri, 3 iunie 2009, 10:14)

  ducu [anonim]

  un medic laborant este echivalent cu un soldat
  MULT SUCCES EU PLEC IN CANADA
  • 0 (0 voturi)    
   ans (Joi, 4 iunie 2009, 14:07)

   alin [anonim] i-a raspuns lui ducu

   da domnule,pleci in canada,dar tu ca medic laborant nu ingheti afara cu pusca in mana,iar daca e razboi domnule tu stai si te uiti la tv,in timp ce soldatul se asteapta in fiecare secunda sa spuna adio vietii,deci mai gandeste-te inainte sa faci afirmatii.
 • 0 (0 voturi)    
  un nou punct 0 (1) (Miercuri, 3 iunie 2009, 10:33)

  salariat numai cu sporul de vechime [anonim]

  patriotic act,un nou punct 0 pt salariatii bugetari si pensiile sistemului public***
  dlor guvernanti,masinaria(dezmatul,obezitatea salariala si de schema(conf.celor afirmate de dvs),nu se poate remedia prin fitness sau jogging,ci chirurgical, prin liposuctie) trebuie sa poata fi oprita,exact cum,la avarie,tragi un heblu,la nevoie,deconectind curentul. altfel,se alege praful.constitutia,nu contine precizari exprese,in acest sens,dar are un articol generic(53 )[b],cred, pt.cauze de "forta majora"*****deci,intrebare:

  ce se intimpla daca alunecarea economiei nationale (publice si private) pe toboganul crizei mondiale globale actuale se apropie de un punct critic-de faliment(ceeace nu ne dorim sau poate chiar si am atins acest punct, deja)?pt.eliminarea("tunderea") aberatiilor si dezmatului in sectorul de stat(nu uitati, obama, a umblat,recent, chiar la salariile directorilor de banci private) a sporurilor si pensiilor speciale(acumulate in 20 de ani de experimente, asa zis democratice), aducerea lor chiar prin diminuare(recalculare) la acelasi numitor pt. toti cetatenii tarii conf. unor noi legi unitare de salarizare si pensii, care sunt in curs de elaborare la ministerul muncii,pt. o reasezare a lor pe principii economice,predictibile de incadrare in posibilitatile bugetului de stat,in baza actualei constitutii[b],conf cu ARTICOLUL 53- restrângerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati(slava domnului ca, parintii constitutiei s-au gindit si la "forta majora",nedeclarata explicit)- se poate da o lege in parlament de situatie de urgenta(sau altfel denumita),un fel de "patriotic act", care sa rezolve aceste probleme,precum si altele grave cu care ne vom confrunta(de ex criza alimentara,sa),fara a invoca cutuma "bunului odata cistigat..."?trebuie interesat si la ue.****://***.hotnews.ro/stiri-international-5668597-ungaria-pregateste-majoreze-tva-reduca-pensiile.htm
  nu vad cum s-ar asigura stabilitatea economiei nationale daca nu se vor tine in friu, predi
 • +1 (1 vot)    
  un nou punct 0 (2) (Miercuri, 3 iunie 2009, 10:50)

  salariat numai cu sporul de vechime [anonim]

  predictibil salariile si pensiile publice,prin legi unitare si omogene.nu mai vb ca media salariilor publice trebui sa ajunga sub cele din privat,ca si in statele cu regim politic similar noua.e bine sa ne gindim din timp,inainte de a ajunge "acolo".asa ar gindi orice contabil,chiar din fostele cap-uri:intai trebuie tinute in mina cheltuielile cu salariile(forta de munca) si cu mijloacele de productie,binenteles mai mici decit veniturile.ori la noi acum e pe dos: veniturile la buget mai mici decit cheltuielile=> f a l i m e n t!
  ********
  [b]constitutia romaniei-****://***.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339
  ARTICOLUL 53 Restrângerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati
  "(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrâns numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
  2) Restrângerea poate fi dispusa numai daca este necesara într-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata în mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii."
 • 0 (0 voturi)    
  Uitati un om cu scaun la cap! (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:11)

  Peter [anonim]

  Iata un articol interesant si de bun simt legat de aceasta mare tampenie care se cheama grila unica (in fapt, doar masuri electorale de doi bani, fara acoperire in posibilitati sau in economia reala):

  http://romaniadeieri.blogspot.com/2009/06/niste-inmultiri.html

  Cred ca majoritatea l-ati citit, dar nu cred ca strica sa va mai uitati odata pe el.
 • 0 (0 voturi)    
  o mare vrajeala (Joi, 4 iunie 2009, 3:13)

  jee [utilizator]

  ajustarea in sus la salariilor va fi, de fapt, o mare inflatie. sa vad cum o sa sustina privatul salariile angajatilor lor si bugetul de stat! faptul ca salariile exagerate nu pot fi scazute e doar o scuza. si astfel le crestem artificial, prin plan, pe restul. solutii intoteauna se gasesc. chiar si schema cu desfintarea postului. insa interesul e mult prea mare fiindca acolo sta cine trebuie! nu oricine!

  pentru mine salariile exagerate sunt cele peste 10000-15000ron. si poate nu atat prin faptul ca pozitia nu justifica, ci prin faptul ca e o crasa lipsa de respect fata de restul cetatenilor si nivelul lor de trai.
 • 0 (0 voturi)    
  banii!!! (Duminică, 7 iunie 2009, 15:42)

  Astept banii!!! [anonim]

  Si cand imi dau banii astia?
 • 0 (0 voturi)    
  legea salarizarii unice (Miercuri, 17 iunie 2009, 18:58)

  referent superior [anonim]

  salariul=contravaloarea muncii prestate(mai cred)
  cum a-ti incadra un referent cu vechime de 25 de ani care indeplineste peste 30 de atributii de serviciu respectiv;atributii de serviciu de executie pe 2 posturi precum si atributiile de serviciu a unui contabil sef de primarie comunala,ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca concepe ,executa,sustine bugetul cu anexe si raspude de respectarea lui si multe altele................
  din experienta de peste 25 de ani mentionez ca acesti contabili de comune sunt furati de drepturi continu (implicit de valoarea pensiei)iar alesii incompetenti i-au salarii mari pe munca acestor referenti cu st medii
 • 0 (0 voturi)    
  salarizare unica bugetari (Miercuri, 17 iunie 2009, 19:13)

  functionar public [anonim]

  daca la fuctionari calculul salariului de incadrare are la baza studiile si nu atributiile de serviciu indeplinite atunci si indemnizatiile alesilor ar trebui sa tina cont de pregatirea alesilor.
  ex.indemnizatie viceprimar PC=salariu consilier superior(studii superioare)in cel mai bun caz .
  consilierul este obligat ca pe linga sarcinile lui de serviciu trebuie sa intogmeasca si cele ale acestui
  ”ales PC” care nu stie sa scrie si citeste ca un elev de cl.I. IN ATENTIA CONDUCERII PC
 • 0 (0 voturi)    
  pt. cei din sectorul privat (Sâmbătă, 20 iunie 2009, 14:28)

  Ady [anonim]

  Asa cum spunea si "alpha", legea se refera strict la bugetari si nimeni nu-i impiedica (in afara de lacomie) pe patroni sa dea angajatilor salarii de zeci sau sute de milioane. Spre deosebire de occident, unde patronii au strans avere in 3-4 generatii, patronii romani vor peste noapte sa devina multimiliardari, sa aiba vile, limuzine, iahturi etc. la fel ca-n occident... Asadar, oricat de mult ar castiga un patron, la angajati tot salarii de mizerie le vor da, caci ei, patronii, se cosidera o rasa superioara, ca ei dau de mancare angajatilor cand, de fapt, ei traiesc (si inca foarte bine) din MUNCA ANGAJATILOR. Si eu am lucrat la patron si, desi acesta avea (din munca noastra) venituri uriase, noua ne dadea salarii de mizerie si nici nu ne opera in cartea de munca, lucru pe care l-am aflat abia dupa ce am plecat...
 • 0 (0 voturi)    
  grila unica de salarizare (Marţi, 30 iunie 2009, 13:07)

  stefan [anonim]

  ma doare capul ce vad aici.......
  in primul rand ca dupa mine asta o s se aplice ca si marirea salariilor la profesori... aia cu 50 %....
  in alta ordine de idei io lucrez la jandarmerie.....
  si aici se beau cafele....
  insa ai planul pe 160 de ore lucrezi... 200 si iei aceiasi bani... o fi bine... in sectorul privat orele suplimentare se platesc dublu... parca....
  nu zic ca sunt si unii de n-au nici o treaba.. insa cum s ia unu de la betoane pe santier tot atat cat mine.... care m-am chinuit 2 ani in scoala militara.... am terminat o facultate si o incep pe a doua.... ar fi culmea... insa adevarul e ca ala cu siguranta castiga mai bine.....
 • 0 (0 voturi)    
  grila (Duminică, 6 septembrie 2009, 15:14)

  misu [anonim]

  grila unica de salarizare este valabila si pentru cei ce lucreaza in cadrul directiei generale de asistenta sociala pentru protectia si drepturilor copilului.
 • 0 (0 voturi)    
  parere (Miercuri, 9 septembrie 2009, 8:05)

  Dorian [anonim]

  Pentru cât este de săraca aceasta țâră ,salariarea unică este o mare nesimțire,sunt excesiv de mari salariile propuse pentru unele categorii de "oameni ai muncii".
 • 0 (0 voturi)    
  pt nemultumitii" privati" (Joi, 3 decembrie 2009, 18:12)

  sorinutu [anonim]

  ce va tot f... grija de altii bai nemernicilor ??? noi nu sintem in stare sa ne cumparam nimic , nimeni nu ne da un imprumut , de ani grei de zile si acum sariti ca arsi ......ati furat ani grei prin privat , ne rideati in nas cind auzeati de noi , si acum va f..... grija de noi . vi se pare corect ca un capitan de remorcher salvator ce are ca obiect de activitate salvarea vietii pe mare sa cistige mai putin decit femeile voastre care va fac menaj ???? 770 de lei vi se par bani de trait ???? chiorlaiti p-aici precum sarlele din fata macelariei , dar n-ati intrebat in viata voastra pe cel de linga voi daca are ce minca, pt ca nu-i treaba voastra asa-i ......dar acum este ???
 • 0 (0 voturi)    
  salari mici cerinte multe (Joi, 27 ianuarie 2011, 17:49)

  radu elena [anonim]

  lucrez in sistemul bugetar de 9 ani ,lucrez la o cresa cu copii normali nu avem sporuri,bonuri nu avem nimic doar un amarit de salariu de 530 ron ,credeti ca este usor am colege fara vechime care are 458 ron .poate cineva sa traiasca cu asemenea salarii ,cu familie,copii,datori la banci .poate citeste cine trebuie acest mesaj


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by