Legea unica a salarizarii: Ministerul Muncii vrea sa introduca spor de incompatibilitate, desi exista un criteriu care se refera la conflictele de interese
Valentin Mocanu: Pentru ierarhizarea functiilor, nu am avut un sistem aritmetic de cuantificare
Contactat de HotNews.ro, secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a declarat ca toate cele noua criterii au fost luate in considerare cand au fost comparate functiile pentru a se face ierarhizarea lor.
Analiza fiecarei functii in parte nu a fost facuta in baza unui sistem aritmetic de cuantificare, a afirmat Mocanu.
Acesta a adaugat ca sunt mai multe feluri de incompatibilitati. "Chiar si incompatibilitatile pot fi pe diverse grade. Sunt cele care tin de propria persoana si sunt cele care iau in considerare si rudele pana la gradul patru", a spus secretarul de stat in Ministerul Muncii.
"Toate criteriile raman valabile. Nu cred ca noi, grupul care lucreaza la elaborarea legii, vom putea sa elaboram o ierarhizare a functiilor fara ca aceasta sa fie contestabila", a declarat Mocanu facand referire la posibilitatea ca aceste sporuri sa fie contestate de bugetarii care nu vor beneficia de ele.
Valentin Mocanu a adaugat ca indemnizatia de incompatibilitate va fi "probabil" inclusa in limita de 30% pe care o vor reprezenta sporurile, potrivit proiectului de lege. Trebuie amintit ca dupa ultima sedinta a grupului de lucru, Mocanu a declarat despre cei cu incompatibilitati ca "trebuie gasita o solutie pentru ca, de principiu, au dreptate. Nu pot avea acelasi venit cu cei care mai pot desfasura si alte activitati".
Mocanu: Legea va avea aplicabilitate in 2015-2016
Potrivit legii, categoriile de bugetari care ar putea fi vizate de acest spor sau indemnizatie, in conditiile conflictului de interese si regimului incompatibilitatilor, sunt: presedintele Romaniei, deputatii, senatorii, consilierii prezidentiali si consilierii de stat din Administratia Prezidentiala, prim-ministrul, ministrii si ministrii delegati, secretarii de stat, subsecretarii de stat si functiile asimilate acestora, prefectii si subprefectii, magistratii, alesii locali si functionarii publici.
Valentin Mocanu a mai spus pentru HotNews.ro ca salariile ar putea fi echivalate conform noii grile de ierarhizare a coeficientilor in 2015-2016. "Eu sunt putin mai optimist decat domnul Marica (Vasile Marica, presedintele sindicatului Sed Lex - n. red.)",a declarat Mocanu.
Vasile Marica a afirmat dupa ultima intalnire a grupului de lucru ca legea unica de salarizare s-ar putea aplica abia din 2021, deoarece dupa criza economica va urmea o recesiune care va dura pana in 2015.
Sporul sau indemnizatia de incompatibilitate, un ajutor financiar pentru magistrati, parlamentari, alesi locali si functionari publici
Sindicatele si Ministerul Muncii au stabilit nouă criterii de ierarhizare a functiilor in sistemul bugetar

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Trebuie sa existe dreptate pentru ca totusi nu traim in jungla
Un pic de seriozitate nu ar strica..
Raspunsul e simplu : INFLATIE fratilor.
Ce crezi ca se va intampla cu valoarea leului cand salariile mari nu ai voie sa le scazi (interzice codul muncii) dar cele mici trebuie sa le cresti ca sa scazi diferenta dintre salarul maxim si cel minim.
Dai drumu la tiparnita . Si rezultatul final va fi ca toti vom primi mai multi bani dar ca valoare de cumparare fix pixu.
salariile mult mai mari decat media (existente acum, pe care nu le contest in nici un fel) deja contin si acest aspect de incompatibilitate, cat si cel de putere in stat, cat si cel de ....
vorba celui de mai sus: ne paste o inflatie infioratoare!
Compara in nesimtirea lor un consilier din minister sau profesor care nu pot sa-si dechida un prapadit de magazin intr-o camera din apartamentul de la parterul blocului cu un om de afaceri si politician care pe perioada mandatului ia in continuare bani de la firma dar nu poate fi cu acte in CA.
De ce sa dea la functionari fara sa-si traga si ei ceva patru ani cat stau?