Premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker intentioneaza sa renunte la portofoliul finantelor, pe care deasemenea il detine in cadrul guvernului din Luxemburg, potrivit AFP care citeaza cotidianul Luxemburger Wort. Renuntarea la functia de ministru de finante echivaleaza si cu retragerea sa din Eurogrup, consiliul ministrilor de finante din zona euro, unde detine funtia de presedinte al acestui for.

In cazul in care partidul din care face parte Juncker va castiga alegerile de duminica, postul de ministru de finante ii va fi atribuit lui Luc Frieden, actualul ministru luxemburghez al trezoreriei, scrie ziarul citat. Jean-Claude Juncker a facut acest anunt miercuri, in cadrul unei reuniuni electrorale.

Purtatorul de cuvant al lui Juncker, Guy Schuller, a refuzat sa comenteze aceasta informatie, precizand ca aceasta nu a fost facuta de primul ministru, ci de candidatul Jean-Claude Juncker.

Totusi, un oficial al partidului din care face parte, CSV, a confirmat faptul ca Juncker si-a exprimat dorinta de a renunta la portofoliul finantelor in comentariile pe care le-a facut miercuri.