Banca de Economii din Republica Moldova (BEM), cu capital majoritar de stat, va cumpara Investprivatbank (IPB), aflata in proces de faliment, a anuntat serviciul de presa al guvernului de la Chisinau, citat de Unimedia.md.

"Toate activele si pasivele Investprivatbank vor trece la BEM, ceea ce inseamna ca deponentii bancii careia i s-a retras licenta vor deveni automat deponenti ai BEM, asigurindu-se in acest mod protejarea tuturor drepturilor lor", potrivit sursei citate.

Autoritatile moldovene sustin ca retragerea licentei IPB s-a efectuat conform legislatiei si a urmarit protejarea drepturilor deponentilor.

"Prim-ministrul, Zinaida Greceanii, a facut un apel catre toti deponentii si clientii Investprivatbank sa manifeste spirit de intelegere deoarece prin aceasta operatiune de procurare statul garanteaza integritatea tuturor mijloacelor financiare depuse pe conturile acestei banci", afirma guvernul moldovean.

Investprivatbank detinea o cota de 5 % din piata bancara a Republicii Moldova.

Licenta IBP a fost retrasa de catre Banca Nationala la data de 19 iunie, motivul invocat fiind incalcarea legilor de creditare si falimentul bancii.