Citigroup Inc., care a beneficiat de un ajutor guvernamental de 45 miliarde dolari, va creste salariile cu pana la 50%, pentru a compensa reducerea bonusurilor anuale si pentru a evita exodul personalului specializat, a anuntat o sursa bine informata, citata de Bloomberg.

Angajatii diviziilor de investitii bancare si traderii vor beneficia de cea mai mare crestere de salarii, potrivit sursei citate, in timp ce salariatii din diviziile bancare de larg consum, carduri de credite, juridic si managementul riscurilor vor primi cele mai mici majorari.

De asemenea, banca intentioneaza sa ofere noi optiuni pentru angajati, dupa ce actiunile Citigroup au scazut cu 84% anul trecut.

Prin cresterea salariilor, Citigroup se alatura Morgan Stanley si UBS AG, care au adoptat masuri similare.

"Citi continua sa examineze modalitatile de a se asigura ca salariile si compensatiile sunt competitive in acest mediu foarte concurential", a declarat purtatorul de cuvant al bancii, Stephen Cohen, adaugand ca "orice ajustare salariala nu va majora fondul anual prevazut pentru recompensarea salariatilor, ci va urmari doar asigurarea balantei intre compensatiile fixe si cele variabile".

Compensatiile si sporurile au reprezentat cele mai mari cheltuieli operationale pentru Citigroup in cursul anului trecut, ridicandu-se la 32,4 miliarde dolari, in scadere cu 4,3% fata de 2007.

Banca a inregistrat in 2008 o pierdere neta de 28 miliarde dolari, comparativ cu profitul de 3,62 miliarde din 2007.