Anul trecut, partidele politice au intrecut orice limita in a ceea ce priveste populismul, PSD si PDL profitand de fragilitatea guvernului PNL pentru a-l determina pe dl Tariceanu sa creasca salariile, pensiile si ajutoarele sociale, iar acum platim cu totii aceste masuri luate doar cu scopul de a obtine cateva procente in plus la alegeri, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.

Cum in prima jumatate a anului 2008 economia era pe val, partidele nu si-au pus niciun moment problema ca nu vor avea bani pentru a acoperi toate aceste cheltuieli, important era ca PDL, PSD sau PNL sa raporteze o crestere cat mai mare a veniturilor celor mai saraci dintre romani, stiut fiind ca acestia sunt mult mai "sensibili" la astfel de pomeni decat cei care castiga mult dar nu merg la vot.

Ce s-a intamplat in primele luni din 2009? Pe fondul scaderii veniturilor bugetare, PSD si PDL se vad puse in situatia de a contribui din greu la profiturile bancilor prin intermediul unor imprumuturi scumpe, luate in scopul acoperirii cheltuielilor generate de masurile populiste pe care cu veselie le-au votat anul trecut.

In prima jumatate a acestui an, Guvernul a imprumutat de aproape 12 ori mai multi bani decat in prima jumatate a anului trecut, in lei sumele fiind de 42 mld lei (10 mld euro) versus 3,6 mld lei.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Khris, un 'blog cu atitudine'.