Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat, vineri, 5,923 miliarde de lei in piata bancara, printr-o operatiune de tip repo, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9,5% pe an, potrivit NewsIn. Operatiunea, in cadrul careia au obtinut lichiditati 17 banci, are scadenta pe 27 iulie.

Pana la operatiunea de vineri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a mai injectat luna aceasta 9,8 miliarde de lei in piata, in trei operatiuni repo la o luna.

In mai, BNR a injectat peste 10 miliarde de lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) se situeaza la 9,4-9,9% pe an, usor peste dobanda de politica monetara, de 9,5%.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de vineri, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,84% pe an, peste cel din sedinta anterioara, de 9,47% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a urcat la 10,34% pe an, de la nivelul de joi, de 9,97% pe an.