Grupul de servicii financiare ING isi va uni diviziile de asigurari din Olanda, in scopul de a-si majora veniturile anuale cu 100 milioane de euro incepand cu 2013, dupa finalizarea procesului de restructurare, ce include concediera a 800 de persoane, potrivit Reuters. Astfel, diviziile Nationale-Nederlanden, RVS si ING Verzekeren Retail vor fi reunite sub numele celei mai mari dintre acestea, Nationale-Nederlanden.

ING va cheltui 165 milioane de euro in urmatorii patru ani pentru reorganizarea acestor divizii.

Jan Hommen, directorul executiv al ING, a declarat ca fuziunea acestor divizii face parte din strategia ING de "intoarcere la activitatile de baza".

Grupul ING a fost format in 1991, cand Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Groep au fuzionat.

ING a primit, in luna octombrie, zece miliarde de euro din partea guvernului olandez, dupa ce a afisat prima pierdere in al treilea trimestru al anului trecut. Reprezentantii ING au dat putine detalii referitoare la procesul de restructurare, insa au precizat ca intentioneaza sa iasa de pe 10 din cele 48 de piete pe care este prezent.

Grupul olandez este prezent pe piata din Romania cu afaceri in sectorul bancar, asigurarilor, pensiilor private, leasing si factoring.