Termenul acordat de premier pentru finalizarea proiectului de lege privind salarizarea unica a expirat. Termenul era 30 iunie. Initial, premierul Emil Boc a cerut ca proiectul sa fie gata pana pe 20 iunie pentru a putea Guvernul sa-si asume raspunderea in Parlament pana pe 30 iunie. Saptamana trecuta, dupa ce a fost discutat intr-o prima lectura, in sedinta de Guvern, Boc a cerut ca Ministerul Finantelor sa elaboreze o analiza financiara asupra proiectului pana pe 30 iunie, iar de la 1 iulie sa intre in dezbatere publica.

Termenele nu au fost respectate, urmand ca proiectul de lege sa intre intr-o a doua lectura in sedinta Guvernului de saptamana viitoare. In urma unei intalniri a premierului cu reprezentantii C.N.S.L.R. Fratia, BNS, CSN Meridian, Cartel Alfa si C.S.D.R., s-a convenit ca Ministerul Muncii, impreuna cu Ministerul Finantelor, sa poarte in continuare discutii cu sindicatele pe aceasta tema. Dupa ce va fi discutat in Guvern saptamana viitoare, "proiectul de lege privind salarizarea unica va fi afisat pe site-ul Ministerului Muncii spre dezbatere publica, pentru a putea fi adoptat de Guvern in aceasta toamna", se arata intr-un comunicat al Executivului.

In ciuda deselor intalniri ale grupului care a lucrat la elaborarea proiectului, nu s-a ajuns la un consens in ceea ce priveste modul in care va arata grila unica a salarizarii. Dupa ce s-au finalizat negocierile la nivelul grupului, Ministerul Muncii a anuntat ca vor fi redusi coeficientii din grila unica, fapt care a starnit nemultumirea sindicatelor.