Renumitul portal de stiri economice, Bloomberg, a corectat joi informatia potrivit careia Romania ar putea intra in incapacitate de plata. In raportul RBS se arata ca "includerea Ungariei, Letoniei, Romaniei si Ucrainei in categoria tarilor cu potential de risc are loc ca urmare a faptului ca toate cele patru tari au fost obligate sa apeleze la FMI". Totusi, despre Romania se spune ca "iese din categoria de risc in 2009 datorita faptului ca deficitul de cont curent si, implicit, nevoia de finantare externa se ajusteaza rapid ca urmare a scaderii cererii interne".

Precizarile vin dupa ce si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, s-a declarat uimit joi de includerea tarii noastre in randul statelor care aur putea intra in incapacitate de plata: "Uitandu-ma la celelalte trei state, nu vreau sa spun nicio rautate, dar ma intreb ce cauta tara mea acolo", a spus Isarescu.

"In aceasta dimineata a aparut o stire pe Bloomberg - ca Ungaria, Letonia, Romania conduc gruparea celor 8 tari care ar putea sa inceteze platile dupa ce s-au imbatat cu credite ieftine. Sa ne uitam la cine vorbeste... Aceste bucati de hartie uneori reflecta niste interese.

Aici se vorbeste de tari care au mari deficite externe. Noi ne-am corectat prea rapid. Urmatorul val de exemple negative privind Romania va fi despre faptul ca am corectat prea rapid", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Citeste articolul initial RBS: Romania ar putea intra in incapacitate de plata / Isarescu: Aceste bucati de hartie uneori reflecta niste interese