Pana in toamna anului trecut, pentru majoritatea romanilor termenii “criza” si ”criza economica” reprezentau ceva exotic. Cu totii am auzit cate ceva despre prabusirea economica a SUA, dar cum sa discuti despre criza in Romania cand PIB-ul crestea cu peste 9%?

A venit insa luna octombrie, iar lucrurile au scapat brusc de sub control, toata media a inceput sa scrie doar despre criza, iar rezultatul a fost acela ca populatia a intrat intr-o stare de panica. Ce faci cand vrei sa afli mai multe despre ce se intampla cu economia? Cauti pe google.

Cautarile pe google au explodat incepand cu septembrie/octombrie, insa interesul pentru situatia economica a Romaniei a luat o pauza de Sarbatori, cand romanii au uitat de criza si s-au concentrat pe sarmale si sampanie.

Luna ianuarie a adus un nou acces de panica, insa lucrurile au inceput incet incet sa se linisteasca, astfel ca in acest moment, interesul populatiei legat de PIB, cadere economica, deprecierea leului etc. este mult mai mic decat a fost in urma cu jumatate de an.

Privind acest grafic, putem deduce doua lucruri: (i) cel mai dificil moment al crizei psihologice a fost depasit si (ii) populatia a inceput sa devina imuna la cifrele aruncate in media de catre INS sau diversi analisti economici.

Ideea este ca, in lunile urmatoare, va fi din ce in ce mai greu sa faci rating anuntand pentru a mia oara prabusirea economiei sau a preturilor unor active.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Khris.ro.