Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Banca de top: ”Ar trebui sa aplicam un comision pentru expunerea negarantata. Adaugati la lista industriilor restrictionate, urmatoarele…”

de Dan Popa     Dan Popa's Weblog
Marţi, 7 iulie 2009, 8:45 Economie | Finanţe & Bănci

Una din bancile de top din Romania pregateste un nou comision, aplicat pentru “expunerea negarantata” a clientilor din portofoliu. Astfel, potrivit unui mail intern, politica de creditare pentru acest an va suferi modificari substantiale, fiind astfel greu de crezut ca apelul la repornirea creditarii lansat de oficialitati, va fi respectat.

Citez din mailul la care faceam referire mai sus.
“Ca rezultat al perspectivei negative in ceea ce priveste dezvoltarea mediului macroeconomic pentru perioada urmatoare, se vor aplica urmatoarele criterii de eligibilitate (imbunatatind si/sau suplimentand prevederile existente in politica de creditare).
Urmatoarele industrii vor fi adaugate la lista de industrii restrictionate:
Turism, Industria miniera si extractiva, Industria de masini grele si ehipamente, Constructii, Productia de mobile, Vanzarea, intretinerea si repararea autovehiculelor motorizate si a motocicletelor, Vanzarea en-gros si en-detail a materialelor de constructii, Productia materialelor de constructii, Real estate, Transport si depozitare, Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor.

Modificari aplicabile segmentului IMM
1. – Pentru clientii noi, procentul minim de acoperire cu garantii va fi de 70% (finantarea poate include atat facilitati garantate cat si negarantate, cu respectarea la nivel de client a minimului stabilit mai sus).
- In situatia reinnoirii expunerilor existente integral negarantate, va fi luat in considerat un criteriu suplimentar obligatoriu: indeplinirea rulajului minim, conform mailului anterior. In cazul neindeplinirii exista trei optiuni posibile: rambursare integrala sau restructurarea facilitatii pe 6-12 luni. (nota mea, DP- daca le numaram, parca lipseste una…)

Recomandare: pentru clientii existenti (in special pentru cei 100% negarantati) tinta pentru perioada urmatoare esterealizarea unui grad de colateralizare de minim 50%).

Citeste restul articolului si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1541 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri