Banca Comerciala Romana (BCR) a scazut dobanzile la creditele cu dobanda fixa, in lei, pentru persoane fizice, cu pana la 3,25 puncte procentuale, se arata intr-un comunicat al institutiei. Masura vine ca urmare a masurilor de politica monetara adoptate de BNR, "care creeaza premise bune pentru relansarea creditarii si implicit pentru revigorarea economica sanatoasa".

In urma scaderilor, dobanzile la creditele BCR pentru persoane fizice, in lei, incep de la 14,75% pe an.

La inceputul acestei luni, BCR a redus dobanzile la creditele in lei pentru clientii corporate si pe cele la depozite in lei si valuta.

Credit Europe Bank a scazut dobanda la depozitele la termen in lei

Totodata, Credit Europe Bank anunta ca, incepand cu data de 15 iulie, va reduce cu doua puncte procentuale nivelului dobanzii pentru conturile de depozite la termen in lei. Astfel, rata dobanzii pentru depozitele la termen nou constituite in lei, sau reinnoite pana la data de 15 iulie, vor ajunge pana la 12%.

"Credit Europe Bank ofera clientilor sai oportunitatea ca in termen de 7 zile sa isi pastreze aceeasi dobanda, extrem de avantajoasa, prin prelungirea depozitelor la termen, deja constituite. Totodata, beneficiaza de aceeasi dobanda deosebit de atractiva si depozitele la termen nou constituite pana la data de 15 iulie", se arata in comunicatul institutiei de credit.

“Desi dobanzile la conturile de depozite vor urma o linie descendenta pana spre finalul anului, atitudinea BNR fata de aceste schimbari este una pozitiva: ajustarea deficitului de cont curent s-a realizat cu succes pana in momentul de fata, minimul productiei industriale pare ca a fost depasit, cel al recesiunii fiind deja atins”, a declarat Paul Prodan, vicepresedintele Credit Europe Bank.

Raiffeisen Bank a scazut dobanzile la creditele pentru persoane fizice

Raiffeisen Bank a scazut dobanzile pentru creditele noi, acordate persoanelor fizice, potrivit unui comunicat al bancii. Cele mai mari scaderi sunt la creditele in lei, unde dobanzile au scazut in medie cu 4% (pentru cele cu dobanda variabila) si 1% (pentru cele cu dobanda fixa), iar la creditele in euro dobanzile au scazut in medie cu 0,5 procente.

„Suntem constienti ca oamenii care doresc sa ia un credit acum asteapta acest semnal de scadere a dobanzilor din partea bancilor. Raiffeisen Bank a decis sa mai faca un pas in acest sens, mai ales pentru creditarea in moneda nationala”, a spus Radu Topliceanu, directorul ariei credite persoane fizice.