Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat joi 3,73 miliarde de lei in piata bancara, printr-o operatiune de tip repo cu scadenta pe 10 august, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9% pe an, potrivit NewsIn. La operatiune au participat 14 banci.

In data de 6 iulie, BNR a mai introdus in piata 4,25 miliarde de lei, printr-o operatiune cu scadenta pe 6 august.

In iunie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 15 miliarde de lei in piata, in patru operatiuni repo la o luna.

Totodata, in mai, banca centrala a injectat peste 10 miliarde de lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) se situeaza la 9-9,5% pe an, in apropierea dobanzii de politica monetara.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, joi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,80% pe an, usor sub cel din sedinta anterioara, de 8,82%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat nesemnificativ, la 9,30%, de la nivelul de miercuri, de 9,32% pe an.