Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat luni 2,54 miliarde de lei in piata bancara, printr-o operatiune de tip repo cu scadenta pe 13 august, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9% pe an, potrivit NewsIn. La operatiune au participat noua banci.

Saptamana trecuta, BNR a introdus in piata aproape opt miliarde de lei in doua operatiuni similare, cu scadenta pe sase august, respectiv zece august.

In iunie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 15 miliarde de lei in piata, in patru operatiuni repo la o luna, iar in mai a introdus peste zece miliarde de lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) au coborat usor, la 8,5-9% pe an, sub dobanda de politica monetara.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,44% pe an, usor sub cel din sedinta anterioara, de 8,50%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat nesemnificativ, la 8,94%, de la nivelul de vineri, de 9% pe an.