Unora le va fi dor sa mai vada asemenea oferte de angajare, la sume ce depasesc 2.500 de euro, in sistemul bancar. Potrivit unor sefi din HR-ul companiilor din segmentul financiar, cei care au prins asemenea contracte, mai ales spre finalul anului trecut, l-au apucat pe Dumnezeu de picior, scrie Dan Popa pe blogul sau.

“Noi am angajat un administrator de credite la 900 de euro, saptamana trecuta. Daca negociam mai strans, puteam ajunge si la 800 de euro, dar ar fi existat o diferenta prea mare pe orizontala, intre filiale, unde avem contracte de munca si la 1.500 de euro pe posturi similare si nu ar fi fost corect. Ajungeam sa ne canibalizam”, imi spunea managerul de resurse umane cu care am discutat.

"In viitor, salariile vor avea evident o tendinta de scadere, fiind ancorate de performante intr-o masura mai mare. In plus, vor fi preferati la angajare aplicantii multi tasking, adica cei care au aptitudini multiple”, mai spunea el.

"Oricum, fata de anul trecut in vremea asta", mai adauga HR-istul, "un candidat se ridica si pleca daca nu-i ofeream tot felul de avantaje colaterale basca un salariu consistent, azi accepta si salarii de sub 1.000 de euro, fara sa clipeasca. Am avut si cazuri de angajati care negociasera mutarea la alta banca pentru 300 de EUR in plus, au demisionat de la noi convinsi ca vor fi angajati, numai ca din cauza crizei, angajarile in cealalta parte au fost blocate si au venit sa ne roage sa nu luam in calcul demisia deja inaintata. Ca au gresit demisionand, ca ei tot la noi vor sa isi faca o cariera samd. Din pacate, era prea tarziu”.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Dan Popa.