Cresterea fondului de salarii pentru personalul din sistemul bugetar nu poate depasi 25% pana in 2014, a anuntat vineri ministrul Muncii, Marian Sarbu. "Ministerul Finantelor ne-a anuntat ca pana in 2014 nu putem vorbi de o crestere a masei salariale mai mare de 25% si va trebui sa partajam cresterea salariala pentru diferite categorii din grila unica de salarizare. Cei care au salarii mari vor trebui sa astepte o anumita perioada", a explicat Marian Sarbu, citat de NewsIn.

"Dupa ce adoptam legea salarizarii unice, in fiecare an va trebui sa adoptam un act normativ prin care sa impartim aceasta crestere, un grafic care va arata cum se vor face cresterile de salarii", a adaugat Marian Sarbu.

Pe de alta parte, ministrul Muncii a apreciat ca majorarea salariului minim pe economie la 50% din salariul mediu brut, in urmatorii 4-5 ani, va fi un obiectiv destul de greu de atins.

Proiectul legii salarizarii unice urmeaza sa fie adoptat pana la 30 octombrie si este programat sa intre in vigoare la ianuarie 2010.