Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis pentru a doua oara in sase luni sa reduca nivelul contributiilor datorate de asiguratori si brokerii de asigurare, incepand cu luna iulie a acestui an, a anuntat miercuri autoritatea. Masura a fost motivata prin incercarea de a sustine asiguratorii in a-si reduce cheltuielile pe fondul crizei economice si pentru mentinerea stabilitatii pietei.

Mai precis, cuantumul taxei de functionare platite de asiguratori si brokerii de asigurare a scazut de la 0,4% anterior la 0,3%, iar contributia aferenta activitatii de asigurari obligatorii de RCA de la 1,10% la 1%.

"Este pentru a doua oara in decurs de sase luni cand Consiliul CSA ia decizia de a diminua aceste cote. Aceasta masura a fost luata pentru a sustine eforturile asiguratorilor de a-si reduce cheltuielile pe fondul crizei economico-financiare actuale si de a ajuta la mentinerea stabilitatii pietei romanesti de asigurari”, a declarat Angela Toncescu, presedintele CSA.

Conform datelor CSA rezulta ca "in numai 6 luni, cota de contributie pentru taxa de functionare s-a diminuat cu 40%, cota de contributie aferenta activitatii de asigurari obligatorii RCA s-a diminuat cu 20%, iar cea datorata Fondului de Protectie a Victimelor Strazii a scazut cu 67%".