Credit Suisse, cea mai mare banca elvetiana, a raportat in al doilea trimestru al anului un profit net de 1,57 miliarde franci elvetieni (1,47 miliarde dolari), cu 29% mai mult decat perioada similara a anului trecut, ca urmare a dublarii veniturilor din tranzactionarea de actiuni si obligatiuni, potrivit Bloomberg. In aceeasi perioada din 2008, grupul bancar a obtinut un profit de 1,22 miliarde franci.

Castigurile diviziei de investitii ale bancii au crescut de cinci ori in al doilea trimestru, in vreme ce profitul diviziei de administrare a averilor a scazut mai putin decat estimarile analistilor, mai arata banca.

In luna decembrie, Brady Dougan, directorul executiv al Credit Suisse, anunta ca va reduce numarul angajatilor cu 5.300, va inchide afacerile neprofitabile ale diviziei de investitii bancare si va reduce riscurile, pentru ca banca sa revina pe profit anul acesta.

Actiunile Credit Suisse cresteau in deschiderea sedintei cu 2,8%, pana la 50,35 franci. De la inceputul anului si pana in prezent, titlurile bancii au castigat 77%.

Titlurile rivalului UBS, care in iunie a anuntat ca cel mai probabil va inregistra pierderi in trimestrul doi, au scazut cu 5% in 2009.