Piraeus Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 76,18 milioane lei, valoarea totala a capitalului social al bancii ajungand la 950,84 milioane lei in urma acestei majorari, se arata intr-un comunicat al bancii. Majorarea de capital s-a realizat prin aport in numerar de la actionarul majoritar al institutiei, Piraeus Bank Grecia, si prin inglobarea a 8,86 milioane lei, reprezentand profitul nerepartizat realizat de banca anul trecut.

‘’Desi indicele de solvabilitate a bancii depaseste confortabil nivelurile reglementate, actionariatul Piraeus Bank a decis realizarea aceastei majorari de capital din dorinta de a continua sa sustina si sa dezvolte operatiunile din Romania. Ne-am propus ca prin aceasta masura sa mentinem gradul ridicat de capitalizare a bancii’’, a declarat Catalin Parvu, director general executiv al Piraeus Bank Romania.

Piraeus Bank Grecia detine 99,99% din capital social al subsidiarei sale din Romania, restul fiind detinut de persoane fizice.

Piraeus Bank Romania a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 39 milioane de lei, cu 15% mai putin decat in perioada similara din 2008.