Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a obtinut in cel de-al doilea trimestru un profit de 1,1 miliarde de euro, cu 68% mai mult decat in perioada similara din 2008, potrivit AFP. Rezultatul s-a datorat revenirii pietelor de capital, in special a celei de obligatiuni, si a cresterii veniturilor diviziei de investitii.

Divizia de investment banking a Deutsche Bank a realizat venituri de 5,3 miliarde de euro, cu 84% mai mari decat in al doilea trimestru al anului trecut.

Reprezentantii bancii au anuntat ca datorita recesiunii economice mondiale, institutia a fost nevoita sa creasca nivelul provizioanelor la un miliard de euro, de la 135 milioane de euro in anul anterior.

Grupul bancar nu are o tinta pentru acest an, precizand ca rezultatele sale vor "depinde de modul in care evolueaza economia mondiala".

Josef Ackerman, directorul executiv al bancii, a spus ca Deutsche Bank este bine pregatita pentru a face fata unor eventuale incertitudini. "Am taiat din costuri, am redus riscurile bilantiere si ne-am consolidat lichiditatea", a precizat Ackerman.

Rezultatul obtinut in al doilea trimestru reprezinta al doilea profit trimestrial consecutiv, dupa ce anul trecut banca a inregistrat prima pierdere anuala din ultimii 50 de ani, pe fondul crizei financiare mondiale.