Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat miercuri 5,52 miliarde lei in piata bancara, printr-o operatiune de tip repo cu scadenta pe 28 august, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9% pe an, potrivit NewsIn. La operatiune au participat 14 banci.

Licitatia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a avut loc in conditiile in care luni, pe 27 iulie, iesisera din piata 5,923 miliarde lei, ca urmare a scadentei operatiunilor repo efectuate de banca centrala in urma cu o luna. Tot luni a ajuns la scadenta si o operatiune de reverse repo efectuata de BNR in urma cu o saptamana, insa suma depozitului care a intrat in piata a fost de 219,2 milioane lei.

La ultima licitatie de tip repo, din 13 iulie, banca centrala injectase 2,539 miliarde lei la o luna, dobanda practicata fiind tot de 9% pe an, egala cu cea de politica monetara.

In iunie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 15 miliarde de lei in piata, in patru operatiuni repo la o luna, iar in mai a introdus peste 10 miliarde de lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se, de asemenea, cu scadenta la o luna.

Dupa licitatia de miercuri, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) din piata monetara au coborat usor, de la 9,50-9,75% pe an la 8,75-9,25% pe an.

Banca Nationala a Romaniei afisase miercuri dimineata un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,40% pe an, usor mai ridicat decat cel din sedinta anterioara, de 9,32%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda urcase usor la 9,90%, de la nivelul de marti, de 9,82% pe an.