Delegatia FMI care a sosit marti in Romania se intalneste, miercuri, cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, iar in seara aceleiasi zile, cu grupul de ministri desemnati sa negocieze cu institutia financiara, anunta Mediafax, citand surse guvernamentale. La cea de-a doua intalnire ar putea participa si premierul Emil Boc, potrivit surselor citate.

Reprezentantii FMI au avut deja discutii, la nivel de experti, cu banca centrala si cu Ministerul Finantelor Publice.

Echipa desemnata de premier pentru discutiile cu FMI este formata din ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, cel al Economiei, Adriean Videanu, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, cel al IMM-urilor, Constantin Nita si ministrul Muncii, Marian Sarbu, dar si vicepremierul Dan Nica, a anuntat luni vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur. Grupul are mandat de principiu sa abordeze temele legate de plafonul garantiilor guvernamentale, resursele pentru investitii, neimpozitarea profitului reinvestit si problema deficitului bugetar.

O delegatie a FMI, condusa de Jeffrey Franks, a sosit marti la Bucuresti, pentru prima evaluare a acordului stand-by aprobat de boardul institutiei in mai, discutiile urmand sa se incheie pe 10 august.

Romania are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, de 12,95 miliarde de euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare urmand sa ajunga la 19,95 miliarde de euro.