Premierul Emil Boc a cerut ca pana pe 14 august, proiectul Legii salarizarii unice sa fie finalizat. Deja este, al patrulea termen pe care il stabileste Guvernul pentru acest proiect. "La 14 august forma finala a proiectului de lege trebuie prezentata pe masa GuvernuluiPersonal optez pentru angajarea raspunderii", a spus Boc.

Premierul a precizat ca potrivit acordurilor cu FMI si Comisia Europeana, proiectul trebuie adoptat pana pe 30 octombrie. Acesta este si motivul pentru care Boc se gandeste la asumarea raspunderii in fata Parlamentului. Este o modalitate pentru a grabi adoptarea Legii.

Proiectul urmeaza sa fie prezentat si in cadrul discutiilor cu delegatia FMI care se afla zilele acestea la Bucuresti.

Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii, a declarat pentru HotNews.ro ca sunt inca discutii cu Ministerul Finantelor pe marginea proiectului, urmand sa fie consultata si delegatia FMI.

Ministerul Finantelor incearca sa elaboreze o analiza financiara asupra proiectului, fapt care intarzie finalizarea acestuia. In ciuda deselor intalniri ale grupului care a lucrat la elaborarea proiectului, nu s-a ajuns la un consens in ceea ce priveste modul in care va arata grila unica a salarizarii.