Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International in Romania a declarat joi, la finalul discutiilor de la Ministerul Finantelor, ca reprezentantii Fondului sunt dispusi sa fie flexibili in negocieri, avand in vedere ca situatia economica s-a inrautatit.

"Suntem la inceputul discutiilor si evaluam programul macroeconomic. In discutiile de azi am avut in vedere modul in care s-a inrautatit situatia economica si efectul asupra bugetului. Suntem dispusi sa fim flexibili, deoarece situatia economica s-a inrautatit", a spus Franks, citat de NewsIn.

O misiune a FMI, condusa de Jeffrey Franks, se afla incepand de miercuri in Romania pentru a evalua modul in care tara noastra a indeplinit angajamentele asumate prin acordul de imprumut semnat in luna martie.

Concluziile vor fi prezentate la finalul misiunii, ce se va derula pana in 10 august.

FMI va decide daca angajamentele asumate au fost indeplinite de autoritatile romane. De acest lucru va depinde acordarea celei de-a doua transe a imprumutului, de circa 1,9 miliarde euro. Valoarea primei transe a fost de 5 miliarde de euro.