Guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, a pledat duminica pentru intarirea reglementarii bancare, lucru cu care orice om serios ar fi de acord. El a acordat un interviu publicatiei News of the World (un soi de „Libertatea” a lor) si citat de televiziunea franceza France 2 in care a mai abordat subiectul bonusurilor bancherilor, catalogate de Guvernator ca „absolut astronomice si nejustificate”.

Potrivit lui King, „sefii bancilor primesc sume enorme, care depasesc inchipuirea oamenilor simpli pentru o munca ce nu justifica in niciun caz asemenea prime. Este o forma de remuneratie care-i recompenseaza pe cei care pariind, castiga, dar fara a`i penaliza atunci cand acestia pierd”, a mai spus King.

El s`a declarat impotriva premierului Gordon Brown asupra manierei in care supravegherea financiara ar putea fi imbunatatita, in Anglia aceasta problema fiind in competenta a trei autoritati: Banca Angliei, Financial Services Authority si Trezoreriei. In opinia Guvernatorului britanic, ca sa inchei, Banca Angliei ar trebui sa capete puteri sporite, fiind cea mai in masura sa intervina atunci cand situatia o impune.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.