Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) depaseau 27,3 miliarde euro la sfarsitul lui iulie a acestui an, in crestere cu 860 milioane euro fata de luna anterioara din acest an, cand valoarea rezervelor a fost de peste 26,4 miliarde euro, a anuntat luni institutia financiara.

In luna iulie din acest an au avut loc intrari de peste 4,2 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, imprumuturile Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele. Nivelul iesirilor in luna iulie din acest an a depasit 3,3 miliarde euro, reprezentand modificarea nivelului rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati din contul Comisiei Europene.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a depasit 2,2 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 iulie 2009 au depasit 29,5 miliarde euro, in crestere fata de valoarea de 28,6 miliarde euro la sfarsitul lunii iunie din acest an.

Platile scadente in luna august 2009 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 85 milioane euro.

La sfarsitul lunii iunie din acest an, rezervele valutare ale BNR s-au situat la nivelul de 26,46 miliarde de euro, in scadere cu 386 milioane de euro fata de sfarsitul lunii mai din 2009.