Fondul Monetar International (FMI) mentine termenul pana la care autoritatile romane trebuie sa adopte legea unica a salarizarii bugetarilor, dar reprezentantii sai au aratat disponibilitate pentru discutii cu Guvernul pe aceasta tema, a declarat, miercuri, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, citat de NewsIn.

"Am fost citati incorect ieri (marti n.r.). Noi ne mentinem calendarul initial de adoptare a legii unice de salarizare, insa vom avea discutii in acest sens cu Guvernul", a declarat, miercuri, Jeffrey Franks, dupa intalnirea cu reprezentantii Ministerului Finantelor.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, declara, marti, ca Guvernul a cerut Fondului Monetar International (FMI) sa ii permita sa amane finalizarea legii unice a salarizarii, iar Fondul ar putea fi de acord cu amanarea termenului de 31 octombrie "cu cateva luni, posibil pana la finalul acestui an".

In acordul semnat cu FMI, finalizarea legii unice a salarizarii la 31 octombrie este una dintre conditiile ca Romania sa primeasca urmatoarele transe de la Fond.

FMI si Guvernul iau in calcul o contractie economica de 8-8,5%

Noul scenariu luat in calcul la stabilirea noului cadru macroeconomic, in contextul primei evaluari a acordului stand-by, arata o scadere a economiei cu 8-8,5% in acest an, estimare avuta in vedere atat de expertii FMI, cat si de Guvern, au declarat, pentru Mediafax, surse participante la negocieri.

"Atat Fondul Monetar International, cat si Guvernul discuta in momentul de fata pe un scenariu de baza care are in vedere o scadere a economiei cu 8-8,5% in acest an, fata de 4,1% cat a fost luat in calcul la semnarea acordului", au afirmat sursele.