Impozitul forfetar ar putea fi aplicat si in anul 2010, insa numai pentru acele domenii in care evaziunea fiscala nu poate fi eliminata intr-un alt mod, a anuntat, joi, premierul Emil Boc. Seful Guvernului a mai precizat ca, din primele estimari, incasarile din impozitul forfetar pe 2009 sunt peste asteptari, potrivit NewsIn.

  • "Acum se face evaluarea primei transe de impozit minim. Se pare ca incasarile sunt mai mari decat s-a apreciat si vom decide soarta lui dupa ce expertii vor decide exact care este impactul si in ce masura se poate aplica. A avut un efect benefic in momentul de fata pentru ca a restrans numarul firmelor fantoma. Cred ca pentru 2010 trebuie sa ne orientam in ceea ce priveste impozitul forfetar cu aplicabilitatea lui pentru acele domenii si activitati unde se justifica si unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel eliminata", a declarat  Emil Boc la postul public de radio.

PSD a cerut eliminarea impozitului forfetar, de la 1 septembrie 2009, argumentand ca nu are efectul scontat, iar costurile mentinerii lui sunt mult prea mari, insa premierul a anunat ca asteapta evaluarea impactului acestui impozit. De altfel, reprezentantii PDL si cei ai PSD au convenit, marti, la discutiile pe marginea propunerilor anticriza ale social-democratilor, ca impozitul forfetar sa fie mentinut pana la sfarsitul anului.