A doua rectificare bugetara din acest an va avea loc in luna august, a anuntat sambata premierul Emil Boc, aflat in vizita la Ocnele Mari, localitate in care a fost instituit "codul rosu" din cauza operatiunii de prabusire controlata a tavanului salinei din campul I de sonde, inceputa in 15 iulie, potrivit Mediafax. Prima rectificare a bugetului din 2009 a fost efectuata in luna aprilie, in urma acordului de imprumut convenit cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

La inceputul lunii iulie, premierul declara ca Guvernul va analiza posibilitatea unei noi rectificari bugetare, dupa analiza primului semestru.

Romania are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, pentru suma de 12,95 miliarde euro, bani care intra in rezerva BNR, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. Prima transa de la FMI, de 5 miliarde de euro, a ajuns in luna mai in rezerva BNR.